foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieku video: par šo nebeidz smieties pat rūdīti savvaļas eksperti
Lai izskatītos miris, mangusta mazulis gaisā izstiepa arī savas ķepas.
Trakā pasaule
2019. gada 8. februāris, 06:27

Aculiecinieku video: par šo nebeidz smieties pat rūdīti savvaļas eksperti

Jauns.lv

Jautri mirkļi nofilmēti Dienvidāfrikas Sabi Sands privātajā rezervātā. Galvenajās lomās ir trīs mīlīgi mangusta mazuļi, kuri uz ceļa rotaļājas. Kad dzīvnieku jautrību izjauc liels degunragputns, viens no mangusta mazuļiem mēģina tēlot mirušu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kad putns pietuvojas rotaļu placim, drosmīgs mangusta mazulis pieskrien pie viņa un apgāžas uz muguras. Lai izskatītos miris, dzīvnieks gaisā izstiepj arī savas ķepas. Safari tūristu ceļvede Taila Makkurdija pēc redzētā sāka gardi smieties un uzdeva jautājumu: "Vai viņš tikko izlikās par mirušu? Tas bija burvīgi."

foto: Ekrānuzņēmums
Lai izskatītos miris, mangusta mazulis gaisā izstiepa arī savas ķepas.

Pēc mirkļa mangusts atkal nokrīt uz muguras, kad degunragputns skatās apkārt un mēģina iebrist zālē.
Makkurdija turpina ķiķināt un saka: "Tā ir vislabākais, ko esmu redzējusi." "Tiešām nezināju, ka mangusti tā dara," viņa paskaidro.

Videoklipa noslēgumā var redzēt, ka rotaļīgajam mangustam pievienojas otrs mazulis, kurš apsēžas viņam blakus. Viņš novērš putna uzmanību, pirms otrs uzlec degunragputnam. Apjukušais putns vēro apkārtni un mēģina saprast, kur pazuda mazie mangusti. Dzīvnieku pasaules eksperti, noskatoties video, teikuši, ka mazie mangusti mēģinājuši iesaistīt putnu rotaļā. Dzīvnieki pirms spēlēšanās bieži apveļoties uz muguras.
Starp mangustiem un degunragputniem valda īpašas attiecības. Viņus bieži var redzēt kopā, mangusti un degunragputni savvaļā viens otram palīdz.