foto: Mint Images/REX/ Vida Press
Universitāte Lielbritānijā saviem studentiem stresa mazināšanai pirms eksāmeniem izsniedz burbuļplēvi
Burbuļplēve.
Trakā pasaule
2019. gada 18. janvāris, 20:13

Universitāte Lielbritānijā saviem studentiem stresa mazināšanai pirms eksāmeniem izsniedz burbuļplēvi

Jauns.lv

Rūpējoties par studentiem pirms saspringtā eksāmenu laika, Bristoles Universitāte Lielbritānijā stresa novēršanai uzsākusi burbuļplēves izdali, ziņo Lielbritānijas medijs "Metro News".

"Tūlītējai stresa mazināšanai. Saspridziniet trīs kapsulas katras 4-6 stundas, vai arī pēc vajadzības," vēsta paziņojums uz brīnumainā spriedzes novēršanas līdzekļa iepakojuma. Burbuļplēvi saņemt var, vēršoties studentu padomē.

Neskatoties uz labajiem nolūkiem, daudzi studenti pauž sašutumu par plastmasas atkritumiem, kuru daudzums šīs iniciatīvas dēļ strauji pieaugs. Tomēr studentu padomes pārstāvis mierina - burbuļplēve netiek iegādāta īpaši studentiem, tajā bijušas iepakotas universitātes jaunās mēbeles. Studenti izdomājuši atjautīgu veidu, kā nelaist zudumā un noderīgi izlietot šos šķietami nevajadzīgos materiālus. "Mums ir svarīga ilgtspēja, tāpēc piedāvājam atkārtoti izmantot burbuļplēvi," stāsta idejas autors.

foto: Vida Press
Burbuļplēve.

Lai gan burbuļplēve oriģināli radīta kā preču transportēšanas palīgmateriāls, lai preces netiktu bojātas, daudziem cilvēkiem patīk spiežot spridzinā plēvei raksturīgos burbulīšus. Citi uzskata, ka šī nodarbe lieliski novērš stresu.

Kādas ASV vidusskolas studenti 2013.gadā pat uzstādījuši rekordu - visvairāk cilvēku, kuri vienlaikus spridzina burbuļplēvi.

foto: AP/Scanpix
Rekorda uzstādīšana.

Asprātīgi uzņēmēji pat radījuši speciālas burbuļplēvi imitējošas stresa noņemšanas rotaļlietas.

foto: Splash News/ Vida Press
Burbuļplēves imitācijas rotaļlieta.

Tēmas