foto: Avalon.red/All Over Press/ Vida Press
Karaliene Elizabete piespiedusi hercogieni Meganu pārbaudīt gaidāmo bērnu uz invaliditāti
Ir lietas, ko britu karaļnamā nav pieņemt apspriest, to skaitā karalienes rīkojumu topošajai māmiņai veikt pārbaudi, vai gaidāmajam bērnam nav iedzimta invaliditāte.
Slavenības
2019. gada 18. janvāris, 06:17

Karaliene Elizabete piespiedusi hercogieni Meganu pārbaudīt gaidāmo bērnu uz invaliditāti

Jauns.lv

Aizvadītā gada oktobrī visa pasaule uzzināja, ka Saseksas hercogiene Megana un princis Harijs ir sava pirmā bērna gaidībās. Nesen atklājies - pirms šo vēsti karaļnams izziņoja oficiāli, karaliene Elizabete II piespiedusi Meganu veikt gaidāmā mazuļa pārbaudi uz invaliditāti.

Princis Harijs un hercogiene Megana viesojas Birkenhedā

Princis Harijs un hercogiene Megana 2019. gada 14. janvārī viesojas Birkenhedā.

gallery icon
13

Pēc prinča Harija dzīvesbiedres teiktā, viņas pirmdzimtajam pasaulē jānāk šā gada aprīļa beigās vai maija sākumā. Pirms dažām dienām atklājies, ka Viņas Majestāte pieprasījusi Meganai veikt gaidāmā bērna testu uz invaliditāti un tikai pēc tam publiski ļāvusi izziņot priecīgos jaunumus par gaidāmo mazuli.

foto: REX/ Vida Press
Harijs un Megana klātesošajiem par gaidāmo bērnu paziņoja princeses Eiženijas kāzās.

Par šāda ultimāta iemeslu kalpojis fakts, ka Vindzoru dzimtā jau dzimuši bērni ar attīstības traucējumiem.

Eksperti šo problēmu skaidro ar to, ka Eiropas monarhu ģimenes jau tiktāl saradojušās, ka pastāv augsts risks, ka viņiem var dzimt slimi bērni, – informē izdevums „Daily Star”.

foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press

„Neraugoties uz to, ka viņai nav dižciltīgas izcelsmes, tas viņu neatbrīvo no pārbaudes veikšanas,” norādījis kāds karaļnamam tuvu stāvošs cilvēks. „Kad hercogiene par to uzzināja, viņa jutās ļoti sarūgtināta. Viņa nevarēja neko iebilst, jo šādas lietas nemēdz apspriest, tāpat kā daudzas citas britu karaļnama tradīcijas.”

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon
47

Karalienes piesardzība nav bez iemesla. Elizabetes II māsīcas Nerisu un Ketrīnu savulaik slēpa no sabiedrības viņu garīgās atpalicības dēļ.

Savukārt karaļa Džordža V un viņas sievas karalienes Mērijas piektais bērns dēls Džordžs jau no dzimšanas cieta no epilepsijas un dzīvoja ieslēgts Sandringemas kotedžā kopā ar savu aukli.