foto: Youtube
107 gadu vecumā mirusi "bezzobainā leģenda" - pasaules vecākā videoblogere Mastanamma
Slavenības
2018. gada 7. decembris, 06:57

107 gadu vecumā mirusi "bezzobainā leģenda" - pasaules vecākā videoblogere Mastanamma

Jauns.lv

107 gadu vecumā viņsaulē aizgājusi pasaules vecākā videoblogere - indiete Mastanamma, kuras ēst gatavošanas pamācībām sekoja miljoni cilvēku visā pasaulē.

Mastanamma, kurai "YouTube" bija savs kanāls "Country Foods", sešus mēnešus cīnījās ar slimību, kas viņu tomēr pievārēja.

Kanālu "Country Foods" Mastanammai radīja viņas mazdēls, un tas pēc palaišanas tautās 2016. gadā guva milzu popularitāti. Blogeres mazdēls Lākšmans atminas: "Kādu dienu es sēdēju ar draugiem, un mums nebija, ko ēst. Tā sākām gatavot rīsus un spriedām - jārada "YouTube" kanāls, ko ļaudis varētu vērot un no kā mācīties."

"Safilmējām gatavošanas procesu ar mobilo tālruni, samontējām un ievietojām "YouTube". Sākumā tas bija tikai pašu priekam, bet tad guva vērā ņemamu popularitāti. Cilvēki, kas dzīvo pilsētās, pavisam ir aizmirsuši tradicionālos ēdiena pagatavošanas veidus," tā Lākšmans, kas nospriedis - vajadzētu taču ļaudīm atrādīt, kā sendienās tika taisītas maltītes. "Apdomājot sapratu, ka vajag piemērotu cilvēku, un prātā ienāca mana vecmāmiņa, Mastanamma."

Un tad tik Lākšmans redzēja, ko nozīmē patiešām liela popularitāte. Video, kuros redzama Mastanamma, gatavojot ēdienus uz atklātas uguns pēc sentēvu metodēm un klāstot anekdotes un jautrus atgadījumus no savas dzīves, skatījās desmitiem un simtiem tūkstoši ļaužu, alkstot pēc arvien jaunām un jaunām sērijām.

Pēc Mastanammas nāves sociālajos tīklos ļaudis nemitējas skumt pēc savas "bezzobainās leģendas", atzīstot, ka viņas enerģija bijusi neizsmeļama un receptes - brīnumainas.

Tēmas