foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kas ir Ministru prezidenta amata kandidāta Jāņa Bordāna sieva
Jānis un Ingeborga Bordāni pirms diviem gadiem, apmeklējot Šarla Guno operas Fausts jauniestudējuma pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā.
Slavenības
2018. gada 8. novembris, 10:45

Kas ir Ministru prezidenta amata kandidāta Jāņa Bordāna sieva

Žurnāls "Kas Jauns"

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 7. novembrī premjera amatam nominēja "Jaunās konservatīvās partijas" līderi Jāni Bordānu. Skaidrs - ja Bordāns kļūs par premjeru, uz valstiski svarīgām pieņemšanām nāksies doties arī viņa sievai. Žurnālam "Kas Jauns" Ingeborga Bordāne gan atklājusi - viņa nebūt nealkst popularitātes.

Ministru prezidents Latvijas Republikā oficiāli skaitās trešā augstākā amatpersona, taču politiskās ietekmes ziņā – pati nozīmīgākā. Un, protams, ievērojami palielinās interese arī par šīs amatpersonas ikdienas gaitām, tostarp ģimenes dzīvi.

Vēlēšanu nakts kaislības pie Jutas Strīķes un Jāņa Bordāna

gallery icon
16

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns",  Jāņa Bordāna (51) trīs dēlu māte Ingeborga Bordāne (48) vīru politikā atbalsta, kā vien spēdama, tomēr pašlaik atzīst, ka nealkst kļūt par publisku personu.

Precējušies 28 gadus

Ar Ingeborgu Jānis Bordāns ir precējies kopš 1990. gada, šogad aprit 28 gadi kopš abu kāzu dienas. Bordānu laulībā dzimuši trīs dēli – Toms, Ernests un Kristaps, kuri mātei un tēvam jau sarūpējuši arī vecvecāku statusu.

"Jaunās konservatīvās partijas" vadītāja kundze strādā par biroja administratori Kurzemes plānošanas reģiona administrācijā, un žurnālam teikusi – pirms taps zināms, vai Valsts prezidents nominēs vīru Ministru prezidenta amatam, par sevi neko stāstīt nevēlas. Arī par to, vai pildīs premjera kundzes reprezentatīvos pienākumus, piemēram, pavadot Jāni uz valstiska mēroga pasākumiem, pieņemšanām un ārvalstu vizītēm, Ingeborga lemšot tikai tad, ja Raimonds Vējonis būs izdarījis savu izvēli par labu Bordānam kā nākamajam premjeram.

Tā kā prezidents savu izvēli ir izdarījis, Ingeborgai nu nāksies savu solījumu pildīt un kļūt runātīgākai.

Ziedo vīra partijai

Visādi citādi Ingeborga Bordāne vīra politiskās aktivitātes atbalsta, cik un kā vien jaudādama. Pēc KNAB publiskotās oficiālās informācijas, Bordāna kundze gan regulāri pārskaita ziedojumus vīra vadītajai "Jaunajai konservatīvajai partijai" – kaut pārdesmit eiro mēnesī, ja vairāk nesanāk –, gan sociālajos tīklos pirms Saeimas vēlēšanām aktīvi dalījās ar ierakstiem, popularizēdama "Jauno konservatīvo partiju" un tās atbalstītāju viedokļus.

Citādi viņa savu personību tur zem noslēpuma plīvura, piemēram, sociālajā tīklā "Facebook" Ingeborgas Bordānes profilā nav apskatāms neviens pats sievietes foto, kā arī ne miņas no personīga rakstura informācijas.

Šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns" varat lasīt arī par divu citu iepriekš izvirzīto premjera amata kandidātu - Alda Gobzema un Arta Pabrika - laulātajām draudzenēm.