foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: tā ražo tik populāros lētos roltonus
2018. gada 8. novembris, 06:10

VIDEO: tā ražo tik populāros lētos roltonus

Jauns.lv

Pasaulē šobrīd ir aptuveni 40 firmas, kuras rūpnieciskos apjomos ražo tik populāros lētos ēdienus - sapresētas nūdeles ar garšvielu maisījumu klāt. Zīmols "Rollton" nav izsities pasaulē, tas ir iecienīts tikai Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Kazahstānā un Baltijas valstīs. Bet - kā īsti top šis produkts?

Aplej ar karstu ūdeni, paturi pāris minūtes, un - gatavs! Tā lielākā daļa dara ar tā dēvēto "nabagu ēdienu" - sausajām nūdelēm, kas maksā vien pāris centus. Lai arī cenu gradācija šajā segmentā ir visai plaša, iecienītākie mūspusē ir tieši "Rollton". Tie ir ļoti lēti un arī garšo labi, atzīst daudzi. Piemēram, Āzijas puses cilvēki Krievijā ražotos roltonus nespētu pat norīt, tur ir cita izpratne par garšīgumu.

Uzņēmums "Rollton" dibināts 1999.gadā, un šobrīd tam ir ražotnes Krievijā, Ukrainā un Kazahstānā. 2008.gadā žurnāls "Forbes" zīmolu "Rollton" nosauca par otro populārāko brendu Krievijā. Tiesa, gadu vēlāk tas jau bija nokrities līdz 21.vietai starp piecdesmit citiem Krievijā iecienītiem zīmoliem. Šobrīd "Rollton" produkcijai ir 30 dažādi veidi un iepakojumu variācijas.

Krievijas televīzijas (iespējams, reklāmas nolūkos) pirms vairākiem gadiem skaidroja, ka nekā slikta roltonos nav - viss dabīgs un labs, tikai pielāgots ilgai glabāšanai. Taču daudziem cilvēkiem roltoni ir gluži vai ikdienas ēdiens. Tik tiešām, slikta tajā nekā nav, taču vienlaikus arī nekā tāda, kas bagāts ar vērtīgām uzturvielām. Kā taisa roltonus? Kā tos tik simetriski "saskruļļo" - par to šajā video!