foto: AP/Scanpix
Kanje Vests un Kima Kardašjana uzdāvina botas Ugandas prezidentam un tiek pie jauniem vārdiem
Kanje Vests, Joveri Museveni un Kima Kardašjana oficiālās vizītes laikā.
Slavenības
2018. gada 16. oktobris, 16:58

Kanje Vests un Kima Kardašjana uzdāvina botas Ugandas prezidentam un tiek pie jauniem vārdiem

Jauns.lv

Hiphopa zvaigzne Ye, agrāk zināms kā Kanje Vests, ticies ar Ugandas prezidentu, uzdāvinājis tam sava zīmola kedas, bet pats ticis pie vēl viena jauna vārda - svahili valodā.

Kanje Vests, kas pirms neilga laika lūdza sevi turpmāk dēvēt vienkārši par Ye, ar sievu realitātes šovu un sociālo tīklu zvaigzni Kimu Kardašjanu-Vestu pirmdien Ugandā tikās ar šīs Austrumāfrikas valsts prezidentu Joveri Museveni, kam pāris pasniedza Vesta zīmola "Yeezy" darinātus baltus sporta apavus. Un pēc tam uz tiem arī atstāja savus autogrāfus.

foto: AFP/Scanpix
Slavenību pāris prezidentam pasniedza Vesta zīmola "Yeezy" darinātus baltus sporta apavus un pēc tam uz tiem arī atstāja savus autogrāfus.

Ugandā Kanje ar sievu ir viesi kopš piektdienas, mitinās luksusa mājiņā kādā safari parkā, kur netālu no apartamentiem joņo altilopes, bifeļi, žirafes, lauvas un mežacūkas. Ieradušies viņi Āfrikas valstī tūrisma popularizēšanas nolūkos šajā reģionā.

Pēc Museveni biroja oficiālā paziņojuma, prezidents slavenajam amerikāņu pārim devis arī īpašus vārdus. Vests jeb Ye nodēvēts par "Kanjesigji" - tas esot diezgan izplatīts vārds etniskajā grupā, no kuras nāk Museveni. Savukārt Kimai ticis vārds "Kemigiša" - tas nozīmē "tā, kuru svētījis Dievs".

foto: AP/Scanpix
Kanje Vests, Joveri Museveni un Kima Kardašjana oficiālās vizītes laikā.

74 gadus vecais Museveni ir Ugandas prezidents kopš 1986. gada. Janvārī viņš atcēla likumu, kas pieļāva, ka prezidenta amata kandidātam jābut ne vecākam par 75 gadiem. Daudzi uzskata, ka tas, protams, darīts tāpēc, lai Museveni varētu palikt šajā amatā līdz mūža beigām.

Viens no Museveni dzirdamākajiem kritiķiem ir 36 gadus vecais Roberts Kjagulanji - bijusī popzvaigzne, zināms ar pseidonīmu Bobijs Vīns. Lai gan jaunākās paaudzes ugandiešu vidū viņš ir ļoti populārs, Museveni tikšanās ar Kanji Vestu un Kimu Kardašjanu lūkojama kā krietns solis pašreizējā prezidenta popularitātes saglabāšanai.