foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Stulbums, komercija, čīkstēšana un pīkstēšana - mūsu dāmas atklāti par "MeToo"
Ieva Aleksandrova-Eklone un Žaklīna Cinovska.
Slavenības
2018. gada 7. jūnijs, 05:12

Stulbums, komercija, čīkstēšana un pīkstēšana - mūsu dāmas atklāti par "MeToo"

Jauns.lv

Skandināvu uzņēmējas pavisam nesen paudušas neizpratni par kustības «#metoo» popularitātes trūkumu Latvijā. Bet ko mūsu dāmas domā par sieviešu apvienošanos nu jau pabalējušajā kustībā pret varmācību? Žurnāls “Rīgas Viļņi” uzzinājis režisores Žaklīnas Cinovskas un aktrises Ievas Aleksandrovas-Eklones viedokļus.

Režisore Žaklīna Cinovska:

foto: Rojs Maizītis
Žaklīna Cinovska.

«Tas viss aizgājis par tālu. Seksuālā varmācība, protams, nav ne ar ko attaisnojama, bet paskatieties, kas pēdējos gados notiek uz sarkanajiem paklājiem!? Pilnīgi kailas aktrises sacenšas plikumā un kliedz, ka vīrieši viņām par daudz izrāda uzmanību?! Arī «Zelta globusā» slavenības protestēja pret seksuālu vardarbību un vienlaikus ģērbās pusplikas... Manuprāt, tas nav savienojams. Šīs kampaņas pamatā ir stulbums vai komercija. Latvijā sievietes ir loģiskākas.»

Aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone:

foto: Rojs Maizītis
Ieva Aleksandrova-Eklone.

«Man ir absolūti pretējs viedoklis šīm sievietēm, kas pīkst un uzskata, ka viņas izmanto. Ja čīkst, tad viņām nav galvas uz pleciem un pašcieņas, jo jebkurā mirklī sieviete var pateikt: «Nē!», ja arī šīs izvēles dēļ paliek bez lomas vai darba. Tas, kas notiek apkārt saistībā ar šo «#metoo» akciju, manuprāt, ir liela reklāmas kampaņa. Neuzskatu, ka esam apspiestas. Neesmu sastapusi zvērus vīriešu izskatā.»