foto: Splash News/ Vida Press
Par pasaules stiprāko vīru kļūst seriāla “Troņu spēles" aktieris
Haftors Jūliuss Bjornsons ir pirmais, kam vienā gadā izdevies triumfēt gan “Arnold Strongman Classic”, gan “Europe's Strongest Man”, gan “World's Strongest Man” sacensībās.
Slavenības
2018. gada 8. maijs, 17:06

Par pasaules stiprāko vīru kļūst seriāla “Troņu spēles" aktieris

Kasjauns.lv

Seriāla “Troņu spēles” aktieris Haftors Jūliuss Bjornsons savam iespaidīgajam CV pievienojis vēl vienu ierakstu – viņš oficiāli kļuvis par spēcīgāko vīru uz planētas.

Šomēnes Filipīnās norisinājās “World's Strongest Man” konkurss, kurā par uzvarētāju kļuva tieši Bjornsons.

Līksms par uzvaru, spēkavīrs sociālajos tīklos ievietoja foto, kurā redzams uz goda pjedestāla, un bildi parakstīja: “Vēlos pateikties visai savai ģimenei, draugiem un faniem, kas mani šajā ceļā atbalstīja.”

Spēkavīru konkursā “World's Strongest Man” īslandiešu milzis ar atzīstamiem panākumiem piedalījās jau iepriekš – kopš 2012. gada viņa rēķinā bija trīs otrās un trīs trešās vietas. Bet nu beidzot izdevies kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Pie “Instagram” ievietotās foto, kur viņš redzams ar uzvarētāja kausu, spēka mitriķis ierakstījis: “Nekad neļauj kādam tev teikt, ka tu kaut ko nespēj. Ja tev ir sapnis, tas ir jāsargā. Kad cilvēki paši ko nevar, viņi tev arī teiks, ka tu to nevari. Ja kaut ko vēlies, ej un paņem. Punkts.”

foto: AFP
Haftors Jūliuss Bjornsons 2018. gadā “World's Strongest Man” sacensībās.

Bjornsons ir pirmais, kam vienā gadā izdevies triumfēt gan “Arnold Strongman Classic”, gan “Europe's Strongest Man”, gan “World's Strongest Man” sacensībās. Ar sportu Haftors jau sen ir uz tu – jaunībā viņš bija atzīstams basketbolists, spēlēja Īslandes junioru izlasē, bet 20 gadu vecumā traumu dēļ karjeru beidza.

Aktiera karjeru Bjornsons sāka 2013. gada augustā – viņam tika uzticēta sera Gregora “Kalna” Klegana loma populārajā seriālā “Game of Thrones”.

Un nu viņa masīvo stāvu sāk izmantot arī kino – gada sākumā klajā nāca grāvējs “Kickboxer: Retaliation”, kurā Bjornsons spēlēja kopā ar Žanu Klodu van Dammi, bijušo bokseri Maiku Taisonu un futbola leģendu Ronaldinju.