foto: Vida Press
Hercogiene Ketrīna uzņemas retu stila risku, dodoties uz svinīgajām vakariņām Zviedrijā
Svinīgajām vakariņām Stokholmā Kembridžas hercogiene Ketrīna izvēlējusies britu modes nama „Erdem” zīda kleitu, kas ieturēta Zviedrijas nacionālajās krāsās.
Slavenības
2018. gada 31. janvāris, 15:26

Hercogiene Ketrīna uzņemas retu stila risku, dodoties uz svinīgajām vakariņām Zviedrijā

Kasjauns.lv

Svinīgo vakariņu apmeklējumam Zviedrijā Kembridžas hercogiene Ketrīna izvēlējusies spilgtu un atmiņā paliekošu tērpu – līdz zemei garu zeltaini dzeltena zīda kleitu ar ziedu apdruku.

Britu vēstnieka Zviedrijā rezidencē rīkotās formālās vakariņas ar savu klātbūtni pagodināja gan Zviedrijas kroņprincese Viktorija ar vīru princi Danielu, gan viņu viesi princis Viljams ar kundzi Kembridžas hercogieni Ketrīnu.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna apmeklē formālas vakariņas Zviedrijā

Stokholmā rīkotās formālas vakariņas apmeklēja princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu, Zviedrijas kroņprincese Viktorija ar vīru princi Danielu, Zviedrijas premjerministrs ...

gallery icon
13

Šīs bija noteiks kā „black tie” pasākums, kas vīriešiem paredz ierasties tumšā uzvalkā un ar melnu kaklasaiti, bet dāmām vakartērpā. Stila etiķetes eksperti skaidro, ka „black tie” ir vidēji formāls dreskods, kas piemērots pasākumiem laikā pēc pulksten 18. To bieži lūdz ievērot kāzu viesiem un filmu pirmizrāžu apmeklētājiem. „Black tie” elementi vīrietim ir balts uzvalka krekls, melns tauriņš, veste vai auduma josta un smokings melnā vai tumši zilā krāsā. Sievietēm „black tie” pasākums paredz izvēlēties vakara apavus, vakarkleitu bez piedurknēm garumā līdz potītēm vai nedaudz virs tām. Kā aksesuārus var izmantot cimdus un plecu šalli. Mūsdienās gan dāmu tērpu izvēle kļuvusi daudz brīvāka, to skaitā viņas drīkst izvēlēties arī svinīgu kokteiļkleitu.

foto: Vida Press

Princis Viljams un princis Daniels bija ģērbušies melnos smokingos, ko papildinājuši ar melnu tauriņu – kā to paredzējis saviesīgā pasākuma noteiktais dreskods. Savukārt viņu kundzes ieradušās vakartērpos. Kroņprincese Viktorija izvēlējusies melnu asimetrisku kleitu garumā nedaudz virs potītēm, bet māmiņas cerībās esošā hercogiene Ketrīna vakariņas apmeklējusi sev neierasti drosmīgā tērpā.

Viņa izvēlējusies līdz zemei garu spoži zeltainu tērpu ar augsto apkakli un zvanveida piedurknēm, ko darinājis modes nams „Erdem”. Tērpa piegriezums un materiāls mudināja uz austrumnieciskām noskaņām, nedaudz atgādinot japāņu kimono.

foto: Vida Press
Svinīgajām vakariņām Stokholmā Kembridžas hercogiene Ketrīna izvēlējusies britu modes nama „Erdem” zīda kleitu, kas ieturēta Zviedrijas nacionālajās krāsās.

Lai gan hercogiene Ketrīna ir Londonā dzīvojošā dizainera liela fane un vairākkārt ģērbusies modes nama „Erdem” darinātos tērpos, šoreiz viņas tērpa izvēle atzīta par īpaši drosmīgu.

Stila eksperti norādījuši, ka hercogienes zīda-krepa kleita ir no modes nama 2017. gada rudens/ziemas kolekcijas. Tērps, kura modelim dots nosaukums „Stephanie” maksā 1 945 sterliņu mārciņas.

Dodoties oficiālās ārvalstu vizītēs, hercogiene Ketrīna ar tērpa izvēli vienmēr cenšas izrādīt godu konkrētajai valstij, iekļaujot tās karoga krāsas savā apģērbā. Tā viņa darījusi arī šoreiz: godinot britu dizaineru veikumu un Zviedrijas nacionālās krāsas, kas ir zila un dzeltena.

Tērpam Ketrīna bija pieskaņojusi Burgundija krāsas „clutch” somiņu.

Pateicoties sev tik neierastajai tērpa izvēlei, britu hercogiene Ketrīna izcēlās no visiem svinīgo vakariņu apmeklētājiem.

foto: Vida Press

Modes nama „Erdem” tērpus augstu vērtē arī citas britu karaļnama dāmas. Nesen, pozējot oficiālajām saderināšanās fotogrāfijām, arī princese Eiženija bija izvēlējusies „Erdem” kleitu. Šī modes nama apģērbos pērn vairākkārt redzēta arī prinča Harija līgava Megana Mārkla.

foto: AP
Pozējot saderināšnās fotogrāfijām, arī princese Eiženija bija izvēlējusies modes nama "Erdem" tērpu.

Jāatzīst, ka arī Zviedrijas kroņprincesei patīk šī Londonas modes nama darinājumi. Princese Viktorija vairākkārt redzēta apģērbos no „Erdem” un H&M kopīgi veidotās kolekcijas.

Vakariņas princis Viljams un hercogiene Ketrīna uzsāka ar tikšanos ar Zviedrijas premjerministru Stēfanu Levēnu un viņa kundzi Ullu, kura bija tērpusies neitrālas krāsas tērpā.

Svinīgo pasākumu apmeklēja arī Holivudā pazīstamie zviedru aktieri Alīsija Vikandere un Stellans Skarsgārds, uzņēmēji miljardieri, vadošie politiķi un TV zvaigznes.

Vakariņās viesus cienāja ar kūpinātu Skotijas lasi ar paipalu olām, mārrutku krēmu un salātiem, kam sekoja gatavota pērļu vistiņa ar tvaicētiem dārzeņiem un kartupeļu biezeni. Desertā smalkie viesi baudīja kazeņu suflē ar šokolādes krēmu un britu sieru izlasi.

Līdz šim Ketrīna uz formāliem pasākumiem ģērbusies vienkrāsainos tērpos ar īsajām piedurknēm, šīs formālās vakariņas iezīmēja līdz šim nebijušu stila eksperimentu no hercogienes puses.