Olimpietis Rubenis sajūsmā par mīļotās Ievas Kokorevičas gleznām. FOTO
Ievu Kokoreviču izstādes „Mīlestība” atklāšanā atbalstīja arī viņas līgavainis - divkārtējais olimpisko spēļu laureāts kamaniņu braukšanā Mārtiņš Rubenis.
Slavenības
2016. gada 19. aprīlis, 13:11

Olimpietis Rubenis sajūsmā par mīļotās Ievas Kokorevičas gleznām. FOTO

Jauns.lv

17. aprīlī prominenti viesi pulcējās kādreizējās skaistumkonkursu laureātes un TV šovu dalībnieces Ievas Kokorevičas gleznu personālizstādes „Mīlestība” atklāšanā. Māksliniecei līdzi bija arī viņas līgavainis, olimpiskais medaļnieks Mārtiņš Rubenis.

Tā kā izstādes titulgleznā atspoguļotas krāšņas peonijas, arī daudzi viesi jauno mākslinieci Ievu Kokoreviču sveica ar skaistiem peoniju pušķiem. Pie dīdžeja pults rosījās Ievas mīļotais vīrietis, slavenais latviešu kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis, kurš kādreiz bija pazīstams arī kā DJ Betons. Rubenis, kurš pēc aktīvās sportista gaitu beigšanas trenē Latvijas kamaniņbraucēju jauniešu izlasi, atzina, ka pie dīdžeja pults stājies pēc gadu ilga pārtraukuma. Pasākuma svinīgajā uzrunā Ieva Kokoreviča teica, ka Mārtiņš ir sirsnīgākais un labestīgākais cilvēks, kādu viņa jelkad ir sastapusi. Māksliniece pateicās līgavainim par atbalstu un teica, ka viņu iedvesmo tas, ar kādu sajūsmu un apbrīnu Mārtiņš priecājas par ikkatru viņas uzgleznoto gleznu.

To, ka Kokorevičai ir īsts mākslinieces talants, neraugoties uz to, ka viņai nav akadēmiskās izglītības glezniecībā, izstādes atklāšanā atzina daudzi viesi. Vairākas gleznas interesenti rezervēja jau to pirmizrādē.

Patiku par Ievas gleznojumiem pauda arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni. „Man šīs gleznas patīk. Jo īpaši Latvijas dabasskati. Lūk, šī te, ar skaisto migliņu virs ūdens, man atgādina kādu Latgales ezeru no rīta ap pieciem... Arī peonijas Ievai padodas lieliski. Tie ir skaisti ziedi, arī man pašam tās laukos dārzā aug. Starp citu, tagad viens selekcionārs tieši veido jaunu peoniju šķirni, kas nosaukta manas kundzes Ivetas vārdā,” teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Gleznošanai Ieva Kokoreviča pievērsās aptuveni pirms četriem gadiem, kad pēc kāda ceļojuma vienkārši sajuta neizsakāmu vēlmi gleznot. „Pamēģināju un, kopš pirmo reizi paņēmu otas rokās, tās vairs neesmu nolikusi. Nespēju savu ikdienu vairs iedomāties bez šīs nodarbes. Tas, kas sākās kā vēlme pamēģināt, nu aizpilda lielu daļu manas ikdienas. Varu neatiet no molberta caurām dienām, un, gleznojot nudien pazūd laiks,” gandarījumu pauž māksliniece, kura gleznošanu apgūst Ilzes Neilandes studijā un ir apņēmusies arī citur mācīties papildus. „Iesāku es gleznot ar akrila krāsām, šobrīd gleznoju tikai ar eļļas krāsām, un vēlētos izmēģināt un apgūt arī akvareļa tehnikas.”

Ieva atklāj, ka glezno visai lēni, un, piemēram, lielformāta darbi top vairākus mēnešus. Izstādē „Mīlestība” viņa apkopojusi 13 krāšņas gleznas, kas tapušas divu gadu laikā.

Kafejnīcā „Rocket Bean Roastery” Miera ielā Ievas Kokorevičas gleznu personālizstāde Mīlestība aplūkojama līdz pat 1. maijam.


Kasjauns.lv/Foto: Inta Mengiša