foto: Ekrānuzņēmums
Cilvēki neizpratnē, ka "X faktora" žūrija laiž tālāk pagalam briesmīgus priekšnesumus
Busulis, Auškāpa un Sējāns žūrē visnotaļ neadekvāti, liecina tautas "cepšanās" sociālajos tīklos.
2017. gada 24. septembris, 23:02

Cilvēki neizpratnē, ka "X faktora" žūrija laiž tālāk pagalam briesmīgus priekšnesumus

Astrīda Bomis

Izskanot ceturtajai šova "X faktors" sērijai, nevar nepamanīt, ka šajā jāvārds teikts nevis labskanīgiem un talantīgiem priekšnesumiem, bet gan dāļātas žēlastības dāvanas, proti, žūrijas "Jā!!!" visnotaļ vārgiem, groteskiem un pat vienkārši nožēlojamiem centieniem iekļūt vietējās mūzikas slavas zālē.

Vairāki sociālo tīklu lietotāji norāda, ka viņu svētdienas alkohola patēriņš pārsniedzis normu, jo skaidrā prātā nav varēts to visu noklausīties - priekšnesumi bijuši viens par otru briesmīgāki, taču daudzus no šiem profāniem žūrijas locekļi vieglu roku "palaiduši tālāk" uz nākamo "X faktora" kārtu.

Tā, piemēram, gan Reinis Sējāns, gan Aija Auškāpa, gan arī Intars Busulis, šķiet, no savām nevarēšanas dzīlēm tomēr izdabūja ārā savu "JĀ!" puisim, kurš dziedāja kā katrs otrais ielu mākslinieks to dara - tātad "nasing spešl", kā reiz izteicās politiķis Slakteris.

Tāpat treknu jāvārdu dabūja kāds viesmīlis no Austrumu virtuves restorāna, kurš savu dzīvesprieka motivācijas dziesmu nokauca vienkārši, bez jebkādām toņkārtām vai balss īpatnībām, taču arī dabūja žūrijas "JĀ!" - un tas nebija JĀ par puiša muzikālajām dotībām, bet gan kā atbalsts jaunieša neparastajai prasmei spēt runāt japāņu valodā. Šim priekšnesumam nebija nekāda sakara ar mūziku vai talantu šajā jomā.

Žūrija kā gana labu kvalifikācijai tālāk novērtēja arī vietējās Sjūzenas Boilas izstrādājuma dziesmu. Uz skatuves kāpa atraktīva latgaliete, izpildīja nelaiķes Aijas dziesmu par kaprīzo meiteni, un arī tika tālāk. Žūrija nobalsoja par cilvēcisku šarmu, ko kundze uz skatuves arī demonstrēja kā savu lielāko trumpi: viņa naski jokoja kā kārtīga čangaliete, bija tērpta nebūt ne skatuviski un galu galā atraktīvi izdziedāja populāro šlāgeri. Kādā kvalitātē tas bija - nav svarīgi, jo šāda persona ir kā ķirsītis vajadzīgs šovam, lai to vispār kāds skatītos. 

Tiktāl par cilvēkiem, kurus scenārijs paredzējis iebalsot vienkārši tā - šoviņam.

Šīs svētdienas "X faktors" iezīmēja arī vairākus patiešām ausij tīkamus priekšnesumus. Talanta apmērs, protams, katram cits, tāpat arī skatuviskā harizma un rūdījums katram savs vai pat nav vispār, taču izvēlēties ir no kā. Vairākos gadījumos tika atrasts līdzsvars starp "šis mums ģeldēs šovam" un "dzied tā tīri okei", proti, visnotaļ diskutabli priekšnesumi tika novērtēti ar "JĀ" no žūrijas puses. 

Par žūrijas (ne)profesionalitāti tviterī izsakās arī populārais bārmenis Reizenbergs:

Citi šova skatītāji arī sniedz savu vērtējumu par TV3 šovā redzēto: