“Triānas Parks" apņēmības pilni aizstāvēt Latvijas godu uz Eirovīzijas skatuves
Grupas „Triānas Parks” soliste Agnese Rakovska pirms došanās uz Ukrainu veiksmes torti grieza kopā ar Ukrainas vēstniecības Latvijā pirmo sekretāri Alisu Podoļaku.
Slavenības
2017. gada 27. aprīlis, 15:50

“Triānas Parks" apņēmības pilni aizstāvēt Latvijas godu uz Eirovīzijas skatuves

Kasjauns.lv

“Kopš uzvaras “Supernovā” mums ir bijis saspringts, bet reizē arī ļoti interesants laika posms – neskaitāmas reizes mēģināts priekšnesums, no jauna darināti tērpi, skatuves uzstādījums, dekorācijas, programmētas video projekcijas, veidots gaismu šovs,” pieņemšanā Ukrainas vēstniecības telpās atzina grupas “Triānas Parks” soliste Agnese Rakovska.

Grupa "Triānas parks" pirms došanās uz Eirovīziju dzied un baro ar torti

gallery icon
39

Latvijas delegācija uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Ukrainas galvaspilsētā Kijevā dosies 30. aprīlī plkst. 18. 15 no lidostas “Rīga”. Jau nākamajā dienā, 1. maijā, “Triānas Parks” ar dziesmu “Line” kāps uz lielās skatuves Kijevā, lai izmēģinātu savu priekšnesumu.

Rakovska atzina, ka ieguldīts liels mājasdarbs, lai Eirovīzijas priekšnesumu sagatavotu augstā līmenī un uzsvēra visas radošās komandas ieguldījumu. Grupas līdere gan paturēja noslēpumā to, kāds būs viņas vizuālais tēls tieši lielā priekšnesuma laikā. 

LTV Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska pastāstīja, ka kopš 26.februāra vakara, kad “Triānas Parks” triumfēja “Supernovas” konkursā, ir paveikts milzīgs darbs, lai sagatavotu augsta līmeņa priekšnesumu - radīts dziesmas videoklips, veidoti jauni tērpi, izgatavotas skatuves dekorācijas u.c. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad Latvijas Televīzijai un radošajai grupai bija jāsagatavo pašiem t.s. “izejmateriāls” grupas video vizītkartei un arī pilns grafiskais dizains skatuves ekrānu vizualizācijai. 

Kaminska pauda cerību, ka grupas izredzes iekļūt lielajā finālā veicina tas, ka “Triānas Parsk” savā pusfinālā uzstāsies kā pēdējie, kas ļaus priekšnesumam labāk palikt skatītāju atmiņā. “Zaļā gaisma mums ir dota,” sacīja LTV Eirovīzijas projekta vadītāja, piebilstot, ka pirmo reizi delegācija uz konkursu dodas tik plašā sastāvā.

Savukārt Ukrainas vēstniecības Latvijā pirmā sekretāre Alisa Podoļaka atzina, ka Ukraina, neskatoties uz valsts sarežģīto situāciju, ir pilnībā gatava konkursu sarīkot visaugstākajā līmenī. Viņa vērsa uzmanību uz Eirovīzijas saukli “Svinēt dažādību”, jo tas ir viens no šī konkursa galvenajiem uzdevumiem – parādīt to, cik Eiropa ir daudzveidīga. Podoļaka pauda cerību, ka jau nākamgad Eirovīzijas konkurss notiks Rīgā, vēlot “Triānas Parks” veiksmi un izdošanos.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 9. un 11. maijā, bet fināls – 13. maijā. Mūsējie konkursa 1. pusfinālā 9. maijā uzstāsies ar pēdējo 18. kārtas numuru. Latvijai tajā būs jākonkurē ar Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas  pārstāvjiem.  

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiek Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, jo pērn Stokholmā notikušajā konkursa finālā uzvarēja dziedātāja Džamala no Ukrainas.