Aktieris Kačers "Twitter" čempions
Slavenības
2009. gada 18. aprīlis, 15:26

Aktieris Kačers "Twitter" čempions

Jauns.lv

Holivudas aktieris Eštons Kačers uzvarēja derībās ar mediju gigantu CNN par to, kurš pirmais no mikroblogu tīkla "Twitter" savāks miljonu lasītāju.

Filmas "The Butterfly Effect" ("Tauriņa efekts") zvaigzne un aktrises Demijas Mūras vīrs saderēja ar ziņu kanālu, kurš mikroblogs interneta vietnē "Twitter.com" pirmais savāks miljons lasītāju, apsolot, ka uzvarētājs veiks lielu labdarības ziedojumu.

Cīņā uzvarēja Kačers par 2000 lasītājiem apsteidzot CNN rezultātu. Iespējams, tas notika tāpēc, ka viņš apsolīja ne tika ziedot naudu labdarībai, bet arī uzdāvināt populāro videospēli "Guitar Hero" miljonajam lasītājam. Tuvojoties finiša taisnei, aktieris aprakstīja šīs sacensības kā organizācijas cīņu "pret mums, cilvēkiem".

Sacīkšu laikā ziņu kanāls CNN atzina, ka tā konts "http://twitter.com/cnnbrk" patiesībā izveidots tikai piektdien. Savukārt Kačers, kas ir liels augsto tehnoloģiju piekritējs un regulāri piedalās Web 2.0 konferencēs, atzina, ka viņa popularitāte ir sociālo mediju uzplaukuma pierādījums. "Manuprāt, tas, ka viens cilvēks spēj savākt tik lielu auditoriju kā milzīgs mediju tīkls, daudz ko pasaka par sociālajiem medijiem," viņš norādīja kādā "YouTube" viedeo. "Domāju, tas norāda uz būtisku pavērsienu mediju attīstībā."

Kā uzvarētājs Kačers ziedos 100 000 dolāru (53 200 latus) labdarības organizācijai "Malaria No More" 10 000 moskītu tīklu iegādei.

Foto: Bulls press