Krauzei meitiņa
Jau divu gadu vecumā Elza bija gatava kāpt uz skatuves un palīdzēt savai māmiņai dziedātājai Ancei Krauzei priekšnesumā
Slavenības
2009. gada 2. jūnijs, 10:59

Krauzei meitiņa

Jauns.lv

Dziedātājai jauns skatuves palīgs?

Dziedātājas Ances Krauzes (29) un viņas dzīvesdrauga Valda Siliņa (38) ģimenē 18. maijā pasaulē nācis otrs bērniņš – meitiņa Kate. Iespējams, ka arī viņa ar laiku pievienosies māmiņai uz skatuves, kā to dara vecākā māsiņa Elza.

Pirmā Ances Krauzes atvasīte – trīsgadīgā Elza – jau apliecinājusi, ka, tāpat kā māmiņa, ir braša dziedātāja. Viņa skatītājus iepriecināja jau divu gadu vecumā, māmiņas priekšnesuma laikā izstādē „Bērnu pasaule” uz skatuves pūzdama ziepju burbuļus. Pati dziedātāja atzina, ka Elza par palīdzi kļuvusi, jo koncerta laikā nav bijis neviena, kas varētu mazulīti pieskatīt.

Elzai vokālā māksla nebūt nav sveša — kopš pašas mazotnes viņa bijusi līdzi māmiņai gan mēģinājumos, gan koncertos, gan arī mājās Ance meitiņai dzied. „Tas ir ļoti vērtīgi, jo mazs bērns ir kā sūklis — viss, ko tu viņam sniedz, paliek viņa informācijas krātuvītē un var izpausties vēlāk jebkurā brīdī un veidā,” uzskata mamma, sakot, ka Elziņa ir bērns ar savu pārliecību un

raksturu: „Viņa man ir liela individuāliste un mēdz rīkoties pēc sava prāta — kad apnīk, mēdz nokāpt no skatuves!” Elza kopā ar māmiņu uzstājās arī pēdējos Raimonda Paula dziedāšanas svētkos hallē „Arēna Rīga”, kur to darīt viņu aicināja pats maestro.

Tiesa, nevar zināt, vai Kate ies māmiņas pēdās. Iespējams, ka uzvarēs tēta Valda intereses. Kā dziedātāja izteikusies presē, Elzas tētis „balso” par tenisu, tāpēc vecāki jokojot strīdas: Valdis teic, ka Elza būs „mazā raketīte”, bet Ance domā — ka „mazā vijolīte”.

Vita Zvaigznīte / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva