Kaislības TV šovu „Dejo ar zvaigzni 3” un „O!Kartes akadēmija” atlasēs
Slavenības
2010. gada 25. janvāris, 13:42

Kaislības TV šovu „Dejo ar zvaigzni 3” un „O!Kartes akadēmija” atlasēs

Jauns.lv

Jauno dziedošo talantu simti „gāž riņķī” LNT šova „O!Kartes akadēmija” atlases konkursu, tikām par iespēju gozēties ekrānos kopā ar slavenībām TV 3 šovā „Dejo ar zvaigzni 3” pieteicies katastrofāli mazs dalībnieku skaits.

Nedēļas nogalē, spītējot bargajam salam, vairāki simti jauniešu pulcējās tirdzniecības centros „Rīga Plaza” un „Galerija Centrs”, kur norisinājās drīzumā gaidāmo TV šovu „O!Kartes akadēmija” un „Dejo ar zvaigzni 3”atlases konkursi.

Par iespēju iekļūt to 12 veiksmīgo un talantīgāko jauniešu vidū, kas jaunajā muzikālajā TV šovā raduši iespēju piepildīt savu sapni par lielo skatuvi, sākotnēji bija pieteikušies vairāk nekā 1000 dalībnieki. Uz pirmo atlases kārtu, kas sestdien norisinājās tirdzniecības centrā „Rīga Plaza” ieradās aptuveni puse – 613 jauniešu, un topošā šova veidotāji kasjauns.lv atzina, ka tas esot augsts rādītājs. Vairāku stundu garumā kandidāti demonstrēja žūrijai savas muzikālās dotības un pamatoja savu mērķi dalībai muzikālajā TV projektā. Pirmajā atlases kārtā jaunos skatuves talantus vērtēja gan šova veidotāji, gan profesionāli mūziķi, ko LNT skatītāji jau iepazina kā TV šova „Dziedošās ģimenes” pavadošo sastāvu.

Tie veiksminiekus, kas izturējuši pirmos pārbaudījumus jau šonedēļ sacentīsies par vietu šovā. Otrajā atlases kārtā konkursa pretendentu vērtēšana jau tikšot nodota stingrākas žūrijas vērtēšanai – jauniešiem būšot jāstājas žūrijas priekšā, kas arī šova laikā  vērtēs „O!Kartes akadēmijas” dalībnieku priekšnesumus.

Jāteic, uz talantu šova atlasi nebija ieradusies grupas „Kombuļi” soliste Inese Cibuļska, kura iepriekš bija aizpildījusi pieteikuma anketu par vēlmi startēt „O!Kartes akadēmijā”.

Pārsteidzoši maza konkurence valdīja TV šova „Dejo ar zvaigzni 3” atlases konkursā. Pieteikuma anketas „Galerijā Centrs” aizpildīja vien 36 kandidāti. Par to dziļi vīlies bija deju kastinga vadītājs Valērijs Mironovs, kurš neslēpa, ka uz konkursu gaidījis vismaz pusotru tūkstoti dejotgribētāju. Tomēr atraktīvais deju pasniedzējs par nelielo konkursa dalībnieku skaitu nesaskuma – pirmā deju šova vadītājs kaismīgi juta līdzi visiem kandidātiem, arī pats locīdamies mūzikas ritmos.

Starp potenciālajiem šova dalībniekiem kasjauns.lv sastapa TV šova „Dziedošās ģimenes” dalībnieka Mika Dukura mīļoto meiteni Ievu Bitenieci. „Arī Miks gribēja nākt uz atlasi, lai mani atbalstītu, taču tā kā viņš tikai sešos no rīta pārbrauca mājās pēc koncerta, beigās viņš palika mājās guļot,” neslēpa Ieva, kura jau ilgāku laiku ir deju studijas „Pro-X” īpašniece. Tāpat pretendentu starpā bija arī, iespējams, līdz šim vecākais potenciālais deju šova dalībnieks. Enerģiskais kungs neslēpa, ka ir 62 gadus vecs.

Jau noteikti astoņi veiksminieki, no kuriem TV skatītāji balsojot varēs noteikt to dejotāju „no tautas”, kurš kopā ar deviņiem slavenību pāriem jau drīzumā startēs TV šova „Dejo ar zvaigzni” trešās sezonas maratonā.

Inta Mengiša/Foto: Mārtiņš Ziders