Aishu Latvijas publika uzņem ar ovācijām
Slavenības

Aishu Latvijas publika uzņem ar ovācijām

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Dzintaru koncertzāli pieskandināja „Kaislīgās Dīvu nakts” koncerts, kurā piedalījās krāšņākās pašmāju skatuves zvaigznes. Ar visskaļākajiem aplausiem apmeklētāji novērtēja dziedātājas Aishas uzstāšanos.

Aishu Latvijas publika uzņem ar ovācijām...
Skatītāju ovācijas un vairākkārtējie izsaucieni „atkārtot” apliecināja, ka Aishu Latvijas publika joprojām mīl, pat par spīti neveiksmei Eirovīzijas dziesmu konkursā.
Skatītāju ovācijas un vairākkārtējie izsaucieni „atkārtot” apliecināja, ka Aishu Latvijas publika joprojām mīl, pat par spīti neveiksmei Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Koncertšovs „Kaislīgā Dīvu nakts” Jūrmalā norisinājās jau trešo reizi, un šoreiz uz skatuves kāpa tādas izcilas mākslinieces kā aktrises Olga Dreģe, Ieva Pļavniece, Karīna Tatarinova un dziedātājas Ieva Akurātere, Aisha jeb Aija Andrejeva, Ieva Kerēvica.

Dziedātājas pasākumā priecēja gan ar solo numuriem, gan duetiem, gan trio, un viņu sniegumu paspilgtināja uznācieni no TV šova “Dejo ar zvaigzni”. Neraugoties uz visai augstajām biļešu cenām, aptuveni trīs stundu garais koncerts Dzintaru koncertzālē pulcēja teju 2000 apmeklētāju.

Aisha dzirksteļo dīvu koncertā

Koncerta mākslinieciskās vadītājas pienākumus godam bija paveikusi Dailes teātra jaunā režisore Laura Groza, savukārt dziedošo dīvu sapošana bija uzticēta stilistei, TV šova „Dejo ar zvaigzni 3” finālistei Danai Dombrovskai. Viņa atzina, ka tērpu sarūpēšana prasījusi daudz pūļu. Tā kā koncerta laikā katru priekšnesumu dīvas izpildīja citā skatuves tērpā, kopumā koncertšovam bijuši nepieciešami aptuveni 30 tērpi. „Sastrādāšanās grūtības nesagādāja. Jo īpaši lieliska sadarbība izvērtās ar aktrisi Olgu Dreģi un dziedātāju Ievu Akurāteri. Tērpu ziņā viņas nebija klīrīgas un nepieprasīja neiespējamo. Tik ilgi esot uz skatuves, viņas, acīmredzot saprot situāciju,” spriež Dombrovska. Pc koncerta Dana saņēma daudz komplimentu, un neslēpa, ka īpaši patīkami dzirdēt labus vārdus viņai šoreiz bijis tamdēļ, ka šis viņai kā stilistei bijis pirmais tik liela apjoma projekts, kurā viņai bijusi iespēja parādīt savas prasmes.

„Kaislīgās Dīvu nakts” aizkulises

Jo īpaši aizkustinošā noskaņojumā pēc dīvu nakts koncerta bija dziedātāja Aisha. Mūziķe neslēpa, ka bijusi saviļņota par publikas sirsnīgo uzņemšanu. „Uz šo koncertu nācu ar zināmām bažām, bet nu esmu patiešām gandarīta, jo, neraugoties uz to, kā man izgāja Eirovīzijā, cilvēki bija atsaucīgi. Spriežot pēc kopējās atmosfēras, šķiet, apmeklētājiem vilšanos nesagādāju,” sacīja Aisha. Nu dziedātāja gatava nodoties vasaras baudīšanai, plānoti arī vairāki koncerti. „Jācer vienīgi, ka beidzot iestāsies silts un jauks laiks.”

Inta Mengiša/Foto: Mārtiņš Purviņš