Andželinas Džolijas ģimenes dzīve
Slavenības
2010. gada 17. augusts, 06:00

Andželinas Džolijas ģimenes dzīve

Jauns.lv

Aktrise Andželina Džolija (35) ir ļoti temperamentīga un emocionāla sieviete. Lai gan pati uzskata, ka mātes loma viņu padarījusi rāmāku, vēl ne tik sen Breds Pits (46) mīļoto pieteica dusmu terapijas nodarbībām, un viņa pati atzinusi, ka niknumā spēj pat noplēst dzīvesbiedram kreklu no auguma!

Andželina neslēpj, ka dusmās spēj būt nesavaldīga un ģimenē neiztiek bez strīdiem. „Mājās dzirksteles vien šķīst, ja jaukais Breds nesaprot, ka viņam nav taisnība un izturas izaicinoši,” norāda slavenā sešu bērnu māmiņa. „Tad es tik ļoti sadusmojos, ka varu noplēst viņam kreklu no auguma... Taču mēs valdāmies, jo mājās ir seši bērni.”

Izlādē dusmas, mētājot nažus

Pirms diviem gadiem Breds Pits bija ļoti noraizējies par Andželinas nevaldāmo dusmu izpausmi. Viņš pat atrada modernu psihoterapijas kursu, kas palīdz pacientiem valdīt pār savām emocijām. Šajā dusmu terapijas klasē ārstēja ar pareizas elpošanas vingrinājumiem un meditāciju.

Tolaik, kad Andželina ļoti sadusmojās, viņa meta sienā nažus. Šo prasmi aktrise apguva, kad strādāja pie filmas par Laru Kroftu. Beigu beigās nažu mešana viņai kļuva par sava veida hobiju un arī par veidu, kas palīdz nomierināt „uzvilktos” nervus. „Pāra miesassargi ne reizi vien novēroja Endžijas dusmu lēkmes, kad Breds devās prom vai veikalā bija iztērējis pārāk daudz naudas,” norāda paziņas. „Kad Endžija dusmojās uz Bredu, viņa meta sienā nažus. Nekad viņa netika tēmējusi uz Bredu, viņa tikai izlādēja dusmas šādā veidā.” Tomēr Pitu šī nervu nomierināšanas metode satrauca. Viņam bija bail, ka reiz naži varētu arī pavērsties pret viņu un nodarīt miesas bojājumus jeb beigties vēl traģiskāk. Breds tolaik jokoja, ka justos droši, ja līdzās dusmīgajai Andželinai uzvilktu bruņukreklu.

Džolijas interesei par nažiem ir sena vēsture. Viņa ar tiem bija apsēsta jau kopš bērnības, kad 11 vai 12 gadu vecumā meitenei uzdāvināja dunču komplektu. „Es tos izsaiņoju, un mēs spēlējāmies — it kā viens otram uzbrūkam,” atceras aktrise. „Tā bija tik pirmatnēja sajūta, tik godīga un patiesa. Bet pēc tam man nācās iemācīties, kā nestāstīt par [rotaļām ar nažiem] mammai, slēpt brūces un valkāt marles pārsēju uz skolu.”

Andželina arī vecākajam dēlam Medoksam (8) pirms vairākiem gadiem nopirka viņa pirmo nazi. „Mēs daudz stāstām viņam par samurajiem un to, ka pasargāt otru no briesmām ir labs darbs,” norāda aktrise. „Mēs ar Medoksu ģimenē pārrunājam visu.”

Nedomā paplašināt ģimeni bezgalīgi

Ģimenē Andželina esot striktā mamma, kas rūpējas, lai disciplīna tiktu ievērota. „Es esmu kārtības ieviesēja,” norāda Džolija. „Breds arī spēj tāds būt, taču, ja Zahara no manis nedabū, ko vēlas, viņa nekavējoties skrien pie tēta.”

Lai gan daļa cilvēku uzskata, ka Džolija bērnus kolekcionē un nerimsies, kamēr nebūs savākusi pa mazulim no katras valsts, aktrise norāda, ka nav viņas plānos bezgalīgi paplašināt ģimeni. Tomēr septītā mazuļa ienākšanu ģimenē viņa neizslēdz. „Mēs neesam pret to,” norāda Džolija. „Taču mēs vēlamies būt pārliecināti, ka spēsim rast katram laiku. Nav grūti, kamēr bērni vēl ir mazi un viņiem nav nepieciešams tik liels emocionālais atbalsts. Taču, kad viņi paaugsies, vajadzēs rast daudz vairāk laika sarunām. Līdzīgi kā bija man ar mammu: mēs caurām naktīm varējām sarunāties. Mēs ar Bredu vēlamies justies pārliecināti, ka mums nepietrūks laika visus izaudzināt pietiekami labi!”

„Medokss (8) ir īsts prāta cilvēks. Viņam labi padodas mācības skolā, it īpaši vēsture. Meds domā, ka varētu kļūt par rakstnieku vai pasaules apceļotāju, kurš apgūst ko jaunu par katru redzētu vietu. Zaharai (5) ir neparasta balss, viņa ir tik eleganta un īsta diplomāte. Šilo (4) ir bezgala smieklīga, viena no jautrākajiem un rotaļīgākajiem cilvēkiem, ko jebkad būsiet sastapuši. Nokss (2) un Vivjena (2): viņa ir tik sievišķīga un viņš — īsts švīts.” Un kā tad ar Paksu (6)? Raksturojot visu bērnu saimi, Endžija par viņu aizmirsa! Seši bērni ir gana daudz, lai visu par visiem atcerētos, tālab jau slavenais pāris šobrīd nesteidzas ģimeni vēl paplašināt.

Dzimšanas dienā palika viena

Jūnija sākumā Andželina atzīmēja 35 gadu dzimšanas dienu. Dienu pirms ieplānotajām svinībām pāris sastrīdējās tik nopietni, ka Džolija atcēla visas ieceres un jubileju mājās pavadīja bez dzīvesbiedra.

Draugi zina stāstīt, ka pāris sastrīdējies par to, ka Pits aizgājis uz krodziņu Losandželosā, nepabrīdinot par to Džoliju. Vairāki aculiecinieki manījuši viņu šofera vadītā automašīnā stūrējam no viena krodziņa uz otru. Andželina bija ļoti nikna, kad vēlā pēcpusdienā dzīvesbiedrs pārradās mājās ne pārāk skaidrā prātā. „Pēc tam kad uz viņu pusstundu bija kliegts, Breds atkal pameta mājas un neatgriezās tajās līdz pusnaktij,” norāda paziņas.

Andželina tūlīt pat atcēla dzimšanas dienas ballīti, kas bija ieplānota kā ģimenisks pasākums. „Viņi kopā ar visiem bērniem vēlējās doties uz teātri noskatīties šovu Sesame Street Live, bet Andželina bija tik dusmīga, ka to atsauca.”

Draugi stāsta, ka nākamajā dienā Breds centies izlīgt, uzdāvinot Andželinai 3000 dolāru vērtu vintage gredzenu, taču šis uzmanības apliecinājums nespēja uzlabot aktrises samaitāto omu. „Situācija bija tik saspīlēta, ka beigu beigās Breds atmeta ar roku saviem centieniem,” teic paziņas. „Ap pulksten sešiem vakarā viņš viens pats aizgāja uz bāru, bet Andželina palika mājās, malkojot vīnu.”

Iespējams, Andželinas dusmām šoreiz bija pamatots iemesls, jo Breda kāre uz iedzeršanu pēdējā laikā vairākkārt tikusi apspriesta arī plašsaziņas līdzekļos. Pērn, kad aktierim kādā intervijā vaicāja par alkoholu, viņš norādīja, ka nedzer, kad ir kopā ar bērniem. „Nav viegli būt labam tēvam, ja esi pāris glāzīšu iedzēris,” viņš sacīja. „Ir arī neiespējami rūpēties par bērniem, ja moka paģiras.”

Atjaunotā draudzība ar bijušo sievu var negatīvi iespaidot bērnus

Andželinas dusmām esot vēl kāds cits iemesls! Īsi pirms dzimšanas dienas viņa atklājusi, ka Pits saticies ar savu bijušo sievu aktrisi Dženiferu Anistoni (41), ar ko laulībā nodzīvoja piecus gadus. „Endžija ļoti sadusmojās, kad atklāja, ka abi apmainās ar mobilā tālruņa īsziņām un pat satikušies,” stāsta ģimenes draugi. „Viņš savulaik bija solījis saraut jebkādas saites ar bijušo sievu! Laiks, ko ģimene pavadīja Itālijā [kur Andžleina filmējās lentē The Tourist], bija tik ļoti pāri satuvinājis. Džolija jutās tik laimīga un tad atklāja, ka Pits atsācis sarunāties ar Anistoni. Tas viņai bija par daudz.”

„Andželina neparko nevēlas, ka Dženifera sāktu pret viņas bērniem izturēties kā nez kāda surogātmāte,” komentējuši draugi. „Endžija nespēj iztēloties ko vēl sāpinošāku. Viņa nevēlas, ka atvases uzzinātu, ka tētis satiekas ar citu sievieti. Bērni vēl ir par mazu, lai to saprastu. Breds paskaidroja Endžijai, ka šī draudzība ar Dženiferu ir absolūti nevainīga — viņi runājuši tikai par darba projektiem. Andželina samierinājusies ar šo paskaidrojumu. Bet piebildusi, ka bērni varētu nebūt tik saprotoši un jutīsies nodoti, uzzinot, ka tētis pavada laiku kopā ar sievieti, kas reiz bijusi viņa sieva. Bredam vajadzētu būt pietiekami saprātīgam, lai nenostādītu bērnus tik neērtā un apkaunojošā situācijā. Endžija kategoriski aizliegusi dzīvesdraugam satikties ar Anistoni, kad viņš ir kopā ar bērniem. Ko Breds satiek, kad ir viens, tā esot viņa paša darīšana.”

„Kobras temperaments”

Par Džoliju nereti izskan viedoklis, ka viņa ir „samākslota”, „mele” un mātes lomu izmanto tikai, lai noturētu Bredu. Šādu iespaidu radījis bijušais žurnāla Rolling Stone žurnālists un rakstnieks Jans Halperins, sarakstot biogrāfisku grāmatu par aktrisi. Viņš tajā apgalvo, ka Andželina bērnus izmantojusi, lai pārvilinātu Bredu pie sevis un viņš aizietu no Dženiferas Anistones. Džolijai un Pitam nopietnas nesaskaņas esot bijušas tik bieži, „ka skaitot sāktu reibt galva”. Halperins aktrisi raksturo ļoti šerpi. Viņš uzskata, ka Džolijai ir „temperaments kā kobrai” un pāris mūždien par kaut ko strīdoties. „Par bērnu audzināšanu viņi kašķējas nepārtraukti — kur katram likt rotaļlietas, ko nedrīkst teikt auklītei un par nesakopšanu aiz sevis,” šādu informāciju rakstnieks ieguvis no cilvēkiem, kas pāri pazīst tuvāk. Halperins pat izsaka varbūtību, ka slavenais pāris, iespējams, viens otru krāpis, un uzskata, ka līdz šā gada Ziemassvētkiem viņi tomēr izšķirsies. Gada sākumā paklīda baumas, ka aktieru pāris nolēmis iet šķirtus ceļus, taču dienu vēlāk viņu preses pārstāvji informāciju noliedza kā nepatiesu.

It kā ar pērn publicēto Halperina grāmatu nebūtu gana, šā gada augustā klājā nāks vēl viena biogrāfija. To sarakstījis skandalozais rakstnieks Endrū Mortons. Viņš arī savulaik izdevis grāmatu par princesi Diānu, Moniku Levinsku un Tomu Krūzu. Mortona rakstītie darbi pasaulē pārdoti vairāk nekā 10 miljonu kopiju lielā skaitā.

Andželina par gaidāmo grāmatu ir ļoti noraizējusies, jo nezina, ko Mortonam būs izdevies izdibināt un atklāt visai pasaulei. „Džolijai ir sajūta, ka netiek dots ne brīdis, lai atvilktu elpu,” salīdzina draugi. „Viņa tik ļoti ir centusies, lai izdotos atjaunot harmoniskas attiecības ar Bredu. Kad šķita, ka grūtākais ir pāri, klajā nāk šī grāmata... Viņa ir stīva aiz bailēm, kas tajā būs lasāms. Nevienam nav noslēpums, ka viņa dzīvojusi ļoti pilnasinīgu un savrupu dzīvi, bet ir lietas, ko nevēlies, lai partneris jebkad uzzinātu, pat, ja tā ir tiesa. Endrū Mortonam piemīt nepārspējams talants, ja runa ir par noslēpumu atmaskošanu. Nav pārspīlēti teikt, ka Andželina bīstas no dienas, kad grāmata nonāks pārdošanā.”

Mortons pie grāmatas satura strādājis divus gadus un pirms publicēšanas nav gatavs atklāt ne kripatiņu no tās satura. „Grāmata ir visaptveroša,” viņš norāda. „Pētot faktus, esmu runājis ar ļoti lielu skaitu dažādu cilvēku.”

Klīst runas, ka Mortons sīki un smalki būs pastāstījis par Andželinas un aktiera Ītena Hauka dēku 2003. gadā, kad viņš vēl bija precējies ar Umu Tūrmani. Kā arī par Džolijas romānu ar mūziķi Leniju Kravicu, pēc kura izjuka viņa laulība. Līdz šim par iepriekšminētajām dēkām runāts tikai baumu līmenī un slaveno cilvēku pārstāvji centušies visu noliegt kā aplamu un nepareizi interpretētu.

Ja šīs tenkas galarezultātā izrādīsies patiesas, Džolija nonāks ļoti neērtā situācijā, jo, cik zināms, viņa Pitam stāstījusi, ka sliktā reputācija ir stipri pārspīlēta. Breds, protams, tic, ka viņš ir vienīgais precētais vīrietis, ar kuru Andželina jebkad atļāvusies uzsākt dēku. Tiesa, Pits vienmēr intervijās cenšas uzsvērt, ka viņu romantiskās jūtas uzplaukušas pēc tam, kad viņa attiecības ar sievu Dženiferu Anistoni bija jau izirušas. Breds noliedz, ka Endžija būtu izjaukusi viņa pirmo laulību. „Tomēr tas, ka nekad nav detalizēti un smalki pastāstīts par to, kā viņi kļuva par pāri, atstāj sliktu reputāciju par Andželinu,” atzīmē paziņas.

Gundega Oliņa, Foto: Bulls Press