Apprecas dziedātāja Ēķe un komponists Krievkalns
Slavenības
2010. gada 17. augusts, 06:17

Apprecas dziedātāja Ēķe un komponists Krievkalns

Jauns.lv

7. augustā Ķempju evaņģēliski luteriskajā baznīcā pēc divu gadu ilgas draudzības gredzenus mija komponists un producents Kristaps Krievkalns (36) un dziedātāja Ginta Ēķe (23).

Mūziķa Kristapa Krievkalna vārds televīzijas skatītājiem pazīstams no abiem Koru karu šoviem, kur Krievkalns bija instrumentālās grupas vadītājs un muzikālā pavadījuma aranžētājs. Tāpat mūziķis ar savu grupu regulāri rūpējas par muzikālo pavadījumu daudziem Latvijā pazīstamiem māksliniekiem. Īpaši cieša sadarbība Krievkalnam izveidojusies ar dziedātājām Aishu un Lieni Šomasi. Kristaps arī strādā kā producents pie daudziem muzikālajiem projektiem.

Dziedātāja Ginta Ēķe plašākai publikai sevi pieteica pirms diviem gadiem TV šovā Zvaigžņu lietus, kur uzstājās pārī ar politiķi Ventu Armandu Kraukli. Jauno un talantīgo dziedātāju ievēroja komponists Zigmars Liepiņš un piedāvāja iedziedāt radioklausītājiem jau labi pazīstamo dziesmu Dzirdi. Ne bez mīļotā vīrieša atbalsta Ginta Ēķe paguvusi gan sniegt neskaitāmus koncertus visā Latvijā, gan startējusi Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē, bet aizvadītā gada nogalē sadarbībā ar komponistu Zigmaru Liepiņu uzstājusies arī savā pirmajā solo lielkoncertā.

Kopā saved mūzika

Ginta un Kristaps pirmo reizi satikās pirms diviem gadiem kādā muzikālā projektā uzreiz pēc televīzijas šova Zvaigžņu lietus. Tā abiem mūziķiem pilnīgi noteikti nebija mīlestība no pirmā acu skatiena. „Sākumā mūs vienoja tikai sirsnīga draudzība, nekādu romantisko randiņu mums nebija,” stāsta Ginta. „To, ka šis cilvēks man nav vienaldzīgs, sapratu diezgan ātri, jutu zināmu saikni, bet Kristaps pēc dabas ir apdomīgāks un prātīgāks, tāpēc man sākumā laikam neuzticējās.” Dziedātāja atzīst, ka Kristaps ir ļoti līdzīgs viņas tēvam, kas allaž bijis ideālā vīrieša paraugs viņas dzīvē. „Kristaps raksturā ir ļoti līdzīgs manam tētim. Jau bērnībā sapratu, ka vēlos precēties tieši ar šādu vīrieti, pat jautāju padomu mammai, kā lai tādu izvēlas,” stāsta dziedātāja.

Nu jau pagājuši vairāk nekā astoņi gadi, kopš dienas, kad Gintas mammas dzīves pavediens negaidīti aprāvās, bet dziedātāja priecājas, ka arī viņas tētim Ērikam Ēķim izdevies atgūt dzīvesprieku. „Pirms diviem gadiem mans tētis Ēriks apprecējās ar savu mīļoto sievieti Ināru,” priecājas Ginta.

Iepriekšējās attiecības netraucē

Mūziķim Kristapam Krievkalnam no iepriekšējām attiecībām ar dziedātāju Madaru Celmu ir dēls Kristians Daniels. Pirms vairākiem gadiem, tā arī savas attiecībās oficiāli nenoformējuši, Madara un Kristaps nolēma iet katrs savu ceļu. Neraugoties uz nesaskaņām kopdzīvē, abiem izdevies saglabāt labas attiecības, un Kristaps savam dēlam ir tētis uz pilnu slodzi. Ginta Ēķe atzīst, ka attiecības ar sava mīļotā vīrieša bijušo draudzeni ir labas un abām nekas neesot dalāms. Arī dziedātājai Madarai Celmai jau vairākus gadus ir attiecības ar dziedātāju no Maskavas Dmitriju Hmaru, ar ko viņa iepazinās, darbojoties projektā Hello Jurmala kā vokālā pedagoģe. Dmitrijs savukārt bijis šā projekta dalībnieks.

Kāzas tikai pašiem tuvākajiem

„Mums būs mazas kāzas tikai pašiem tuvākajiem, svinēsim kopā ar vistuvākajiem draugiem un ģimenes locekļiem mūsu draugiem piederošā viesu namā Lāča miga. Pat baznīciņu, kur salaulāties, izvēlējāmies tieši šīs vietas tuvumā, lai visiem būtu ērtāk,” dienu pirms svinīgā notikuma stāstīja jaunais pāris. Pēc kāzām Ginta Ēķe nolēmusi pieņemt vīra uzvārdu. „Jā, būšu Ginta Krievkalne,” smaidot apstiprina dziedātāja.

Elza Baumane, Foto: Viesturs Ēķis, no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva