Vai Signe Valtere aizņēmusies ideju no Lady Gaga?
Slavenības
2010. gada 3. novembris, 06:23

Vai Signe Valtere aizņēmusies ideju no Lady Gaga?

Jauns.lv

Basketbolista Kristapa Valtera bijusī sieva Signe Valtere veiksmīgi startējusi stilistu konkursā Ķīpsalā „Baltic Beauty 2010” ietvaros, par savu asociatīvo tēlu „Mans sapnis” iegūstot 2.vietu. Kāds vērīgs skatītājs tomēr šajā tēlā saskatījis ko idejiski aizlienētu.

Kā stiliste un tērpu veidotāja Signe Valtere debitēja nesen notikušajā „Sky&More” šovā-modes skatē. Toreiz liela daļa skates apmeklētāju bija sašutuši par Signes tērpu lielo līdzību ar pazīstamā zīmola „Victoria’s Secret” tērpiem un aksesuāriem. Pati Valtere gan noliedza, ka būtu zagusi tērpu idejas un apgalvoja, ka tie nav viņas oriģināltērpi, bet gan tikai modes  šovs. Aptuveni desmit Signes veidotajiem tērpiem varēja piemeklēt „Victoria’s Secret” analogus no slavenā zīmola skatēm, tāpēc radās jautājums, vai Signes pašas fantāzijas lidojumam kā topošajai stilistei un tērpu māksliniecei nebija jābūt maķenīt tālākam?

Pēc šī nelāgā starpgadījuma Valtere nemeta plinti krūmos un startēja konkursā Ķīpsalā, kur viņas darbs vainagojās panākumiem – Signes veidotais tēls „Mans sapnis” žūrijas vērtējumā ieņēma 2.vietu. Daudzi bija sajūsmā ne tikai par tērpu, bet arī par interesanto matu sakārtojumu – banti no matiem. Jāsaka, šī stila odziņa jau sen nav nekas oriģināls. Kāda aizrautīga ekstravagantās dziedātājas Lady Gaga fane norādīja, ka Valtere izmantojusi pasaulē jau zināmu matu sakārtojumu, un ja kāds iedomājas, ka Signei radusies spoža ideja, tās esot muļķības - ar „matu banti” Lady Gaga bija rotājusies jau labi sen.

Šoreiz gan matu bantei nebija izšķirošā nozīme Signes darbā, jo tēls tika vērtēts kopumā, tomēr ir skaidrs, ka jaunā māksliniece vēl ir sava stila meklējumos un pašlaik aktīvi izmanto pasaulē jau atzinību guvušas stila idejas.

Kasjauns.lv; foto: Mārtiņš Purviņš, Bulls Press