Bulciņu pārdevēju no Latvijas Ķīnā notur par Parisu Hiltoni
Slavenības
2010. gada 4. decembris, 07:07

Bulciņu pārdevēju no Latvijas Ķīnā notur par Parisu Hiltoni

Jauns.lv

Latvijas pārstāvi pasaules skaistumkonkursā Anniju Alvateri (20) ķīnieši notur par Parisu Hiltoni un… pamatīgi apkrāpj tējas namiņā.

­

Vice Mis Alūksne 2009 un Mis un Misters Latvija 2009 finālistes Annijas Alvateres līdzību ar pasaulē zināmo ballīšu karalieni un miljonu mantinieci Parisu Hiltonu viņas draugi pamanījuši jau sen. Taču, aizbraucot uz Ķīnas skaistumkonkursu Mis International 2010, Annija pārliecinājusies, ka draugi nemaldās – abu dāmu līdzību uzsvēruši daudzi, gan aicinot latvieti Anniju kopā nofotografēties, gan atskatoties uz viņu vai vienkārši rādot ar pirkstiem.

„Konkursa fināls notika nedaudz agrāk nekā plānots, tāpēc nedēļu varēju pavadīt Šanhajā, savās gaitās iepazīstot pilsētu,” par saskarsmi ar vietējiem stāsta Annija. Ejot pa ielu, viņa izjutusi uz sevi vērstus ziņkārīgus skatienus, bet drošākie uzreiz jautājuši, vai viņa gadījumā nav Parisa Hiltone. Uzzinot, ka nav, kāds ķīnietis vēlējies noskaidrot, kur Annija tikusi pie TĀDA deguna un vai tas tiešām ir īsts. „Zināms, ka aziātiem baltie cilvēki rādās tikpat līdzīgi, cik mums – aziāti. Tāpēc kaut neliela, bet līdzība, ķīniešu acīs nozīmē identiskus veidojumus,” smej Annija.

Tiesa, ne par visu Annijai nāk smiekli – līdz ar līdzību latviešu skaistulei piemērota arī neizmērojamā Hiltones bagātība… Vismaz tā Annija domā pēc tējas namiņa apmeklēšanas. „Gribēju tikt līdz pilsētas vecajam tirgum un pavaicāju ceļu divām ķīnietēm, kuras mani nekavējoties pārliecināja apmeklēt arī vecu tējas namiņu, lai iemācītos pareizi baudīt tēju. Arī viņas norādīja uz manu līdzību ar Hiltoni. Neko ļaunu nedomādama, piekritu, taču, kad par trim tējām mums atnesa rēķinu apmēram 120 latu apmērā, sapratu, ka patiešām esmu noturēta par bagātu meiteni,” stāsta Annija. Domājot par līdz šim mūžā baudīto dārgāko tējas tasīti, Annija ir pārliecināta, ka šādas pasēdēšanas ar vietējām „labvēlēm” ietilpst krāpšanas shēmā. „Atnesto rēķinu dalījām uz trim, savas 500 juaņas (jeb 40 latu) samaksāju skaidrā naudā, bet abas sievietes tēloja, ka norēķinās ar kartēm, protams, nekā nemaksājot,” ir pārliecināta Annija.

Jāpiebilst, ka ikdienā Anniju var sastapt, aiz letes rosāmies ģimenes konditorijas uzņēmumā Pajumte Mildas tirdziņā Rīgā. Skaistumkonkursa dalībniece atklāj, ka Rīgas 1. medicīnas koledžā mācās par zobārstniecības māsu, taču vakaros palīdz vecāku radītajam uzņēmumam, kas bāzējas Alūksnē, pārdot bulciņas un kūkas. Jautāta, vai skaistumkonkursa dalībniecei nav bīstami uzturēties tik tuvu smalkmaizītēm, Annija attrauc, ka tās viņu neuztrauc un figūru nebojā.

Ieva Valtere, Foto: no personīgā arhīva, Bulls Press

­