Grupa „Instrumenti” koncertā atklāj patieso seju. FOTO
Slavenības
2010. gada 17. decembris, 09:30

Grupa „Instrumenti” koncertā atklāj patieso seju. FOTO

Jauns.lv

Ar pilnībā izpārdotām biļetēm un beidzot atrisinātu noslēpumu – kas tad slēpjas zem Pandas un Privātdetektīva maskas - aizvadīts grupas „Instrumenti” pirmais koncerts Rīgā, „Sapņu fabrikā”.

Patiesībā šis bija grupas „Instrumenti” papildkoncerts, jo uz pirmo koncertu, kas notiks šodien, biļetes izķēra nemanot. Bet arī ceturtdienas vakarā „Sapņu fabrika” bija pārpildīta – teju 2000 apmeklētāju. Un tie, kas izturēja stundu garo rindu pie ieejas, pēc tam vēl divu stundu gaidīšanu, klausoties koncerta iesildītājos, kā arī spiešanos pašas „Fabrikas” zālē, lai starp lielajām ķieģeļu kolonām kaut ko arī ieraudzītu, kas notika uz skatuves, nenožēloja, ka pacieta tādas neērtības.

Jo jāsaka uzreiz – „Instrumenti” ir tā vērts. Pat šķiet, ka šīs savdabīgās grupas līmenis un muzikālā daudzveidība ir tik augsta, ka tai jau sen pienācis laiks izsist sev logu uz Eiropu. Turklāt vēl pārsteigums – grupas galvenie līderi beidzot nometa maskas, un nu visiem bija skaidrs, kas tad īsti ir tie „Instrumenti”! Un, protams, neviens citi, kā Jānis Šipkēvics juniors un Reinis Sējāns, kas labi pazīstami no vokālās grupas „Cosmos”.

„Instrumentu” odziņa ir augstvērtīgā mūzika un Šipkēvica vokāla plašais diapazons. Brīžiem pat Šipkēvics atgādināja leģendāro grupas „Queen” balsi Frediju Merkūriju, lai gan pazīstamais komponists Zigmars Liepiņš pēc koncerta atzina, ka viņaprāt dzimis jauns Maikls Džeksons.

Iespējams, ka tas pagaidām ir pārāk skaļi teikts, taču publikas atsaucība bija vētraina. It sevišķi koncerta noslēgumā, kad uz bis „Instrumenti” izpildīja savus hītus „Esmu gatavs apēst tevi” un „Zemeslodes”. Pie šīm dziesmām „Sapņu fabrika” pārvērtās tūkstošbalsīgā korī.

To, ka izvēlētā koncertu norises vieta nebija no tām veiksmīgām, atzina arī pats Jānis Šipkēvics juniors. „Plānojot koncertu, ilgi domājām, kur to rīkot. Likās, ka „Sapņu fabrika” būtu tā atbilstošākā vieta. Taču nepavisam negaidījām, ka būs tik milzīga ažiotāža, ka biļetes izpirks momentā. Mums nebija nojauta, cik „Instrumenti” ir populāri Latvijā, cik lielai publikai patīk mūsu mūzika. Citādāk būtu izvēlējušies daudz ietilpīgāku un skatītājiem ērtāku zāli,” portālam kasjauns.lv atzina „Instrumenti” mūziķis.

Pēc koncerta ekskluzīvā intervijā portālam kasjauns.lv Jānis Šipkēvics neslēpa, ka sajūtas ir grandiozas. „Uzzinot, ka izpirktas visas biļetes ne tikai uz pamatkoncertu, bet arī uz papildkoncertu, sapratām, ka būs kas īpašs. Taču tik un tā bijām pārsteigti, redzot klausītāju pārpildīto zāli. Tagad ir laba padarīta darba sajūta. Tāda, ka mēs visu gadu būtu iekopuši dārziņu – sējuši, ravējuši, laistījuši, kopuši, mīļojuši. Un nu izauguši ābolīši. Un tie ābolīšī ir sasodīti saldi!” gandarīts par patiešām izdevušos koncertu ir Jānis Šipkēvics, piebilstot, ka tagad „Instrumenti” ķeries pie albuma ierakstīšanas un kādu laiciņu Latvijā nekoncertēšot.

Vaicāts, kādēļ izlēmuši nomest maskas, mūziķis teic: „Likās, ka vajadzēja. Darījām, kā sirds balss teica. Mēs esam instrumenti kāda augstāk stāvošā rokās. Un vienreiz šie instrumenti ir pandas, bet citreiz - privātdetektīvs, vai kartona kaste.”

„Instrumentu” hita „Esmu gatavs apēst tevi” video
Juris Vaidakovs/Foto: Mārtiņš Ziders