Fu, fui! Grupa "bet bet" publisko nerātnu ierakstu. VIDEO. FOTO
Pirms 30 gadiem Zigfrīds Muktupāvels Liepājā sarakstīja kādu īpaši nešpetnu dziesmu.
Slavenības
2016. gada 31. jūlijs, 05:15

Fu, fui! Grupa "bet bet" publisko nerātnu ierakstu. VIDEO. FOTO

Jauns.lv

Grupa “bet bet” šīs nedēļas nogalē Mārsnēnos, uzsāk savu sociāli muzikālo eksperimentu, uzstājoties vietās, kurās grupas 25 gadu pastāvēšanas laikā ne reizes nav uzstājusies. Pirms šīs koncerttūres, pārskatot iespaidīgo grupas ierakstu arhīvu, atrasta kādu īpaša grupas dziesma, kuru 1985. gadā sarakstīja Zigfrīds Muktupāvels.

Šo dziesmu “bet bet” 1992. gadā ierakstīja Latvijas radio 1.studijā. Dziesma “Čurāšana” ar visnotaļ izaicinošo nosaukumu un ne mazāk izaicinošo tekstu piedzīvoja pāris atskaņošanas reizes Latvijas radio ēterā 1992. gadā, pēc kā tika nolemts, ka dziesmai īsti nav vietas radio ēterā. Grupa to iekļāva savā deju repertuārā un atskaņoja ar mainītu tekstu. Taču radio ēterā kopš tā laika tā vairs nav skanējusi. Šī dziesma spilgti raksturo pašas grupas vairākkārt uzsvērto, ka grupas izveidošana sākotnēji bija tikai joks un kopējo grupas, visnotaļ “liderīgo” noskaņojumu grupas izveides pirmsākumos.

Dziesmas sacerēšanas laikā Zigfrīds dzīvoja Liepājā, Zvejnieku kolhoza “Boļševiks” ansambļa “Neptūns” mēģinājumu telpā un viņa guļvieta bija līdzās skandām un bungu komplektam, instrumentu plauktā. Tādos apstākļos dzīvojot, tādas dziesmas arī var sacerēt. Tie bija vēl padomju laiki, kas apdziedāti dziesmā.  Bet visādi citādi dziesma ir par nelaimīgu mīlestību...

Par godu jubilejai, grupa apkopojusi arī agrāk nepublicētus foto, kas uzņemti grupas pirmsākumos no 1991.–1993. gadam. Foto ir no grupas personiskā arhīva, kā arī no laipni dāvātajiem fotogrāfu Jurija Kuprijanova, Aigara Hibnera un Aigara Jansona arhīviem.

“bet bet” – “Čurāšana”

 

Kasjauns.lv/Foto: Publicitātes foto