Jubalts atzinīgi novērtē jauno koncertzāli „Palladium”
Slavenības

Jubalts atzinīgi novērtē jauno koncertzāli „Palladium”

Jauns.lv

Ar grupas „Iļģi” uzstāšanos, oficiālām uzrunām un šampanieša tostiem, sabiedrībā populāri mūziķi un uzņēmēji atklāja jaunu populārās mūzikas koncertzāli „Palladium”, kas atrodas kādreiz tik populārā kinoteātra „Palladium” telspās.

Jubalts atzinīgi novērtē jauno koncertzāli „Pallad...
Grupas „Prāta vētra” ģitārists Jānis Jubalts un viņa sieviņa Dace atstājuši savas atvasītes mājās un divatā atnākuši iepazīties ar jauno Rīgas koncertzāli „Palladium”.
Grupas „Prāta vētra” ģitārists Jānis Jubalts un viņa sieviņa Dace atstājuši savas atvasītes mājās un divatā atnākuši iepazīties ar jauno Rīgas koncertzāli „Palladium”.

„Atklāšana ir tikai sākums. Koncertzāles veidošanā ir ieguldīts daudz darba un enerģijas, taču īstais darbs - šo vietu attīstīt - vēl ir priekšā. Mums ir jāpanāk, lai jaunā koncertzāle būtu pievilcīga arī citiem koncertu un pasākumu organizētājiem. Lai viņiem būtu patīkami šeit strādāt un galvenais - lai publikai būtu patīkami apmeklēt šeit rīkotos pasākumus,” sacīja viens no koncertzāles „Palladium” īpašniekiem, koncertaģentūras „Positivus Music” vadītājs Ģirts Majors.

Koncertzāle „Palladium” ir aprīkota ar visu nepieciešamo skaņas un gaismas tehniku. Ērtai skatuves pārredzamībai divos līmeņos izbūvēti skatītāju balkoni. Jaunās koncertzāles interjeru veidojusi dizainere Anna Butele. Interjerā, kas veidots ar pietāti pret „Palladium” leģendu, saglabāti arī atsevišķi vēsturiskā „Palladium” elementi.

„Mēs varam lepoties un esam apņēmības pilni atbalstīt „Palladium” koncertzāli ar vislabākajām energovadības tehnoloģijām, tādējādi palīdzot radīt tās apmeklētājiem visdrošāko un energoefektīvāko kultūras būvi Rīgā,” sacīja Fabians Legviks (Fabien Legouic), „Schneider Electric” biznesa attīstības vadītājs Baltijā.

Uz jaunās koncertzāles atklāšanu bija ieradušies arī latviešu populārās grupas „Prāta Vētra” mūziķi – Jānis Jubalts un Māris Mihelsons ar dzīvesbiedrēm. Sarunā ar portālu Jānis Jubalts gan atzina, ka viņam kā jelgavniekam nav bērnības atmiņas par slaveno Rīgas kinoteātri „Palladium”. „Jelgavā savulaik bija pilnīgi citi kinoteātri – „Zemgale” un „Jelgava”. Taču man ļoti patīk jaunā koncertzāle, kur tiešām varēs spēlēt foršus koncertus. Zāle ir trīs stāvos un cilvēki, kuri negribēs lēkāt pūlī, varēs izvēlēties atpūsties augšstāvos. Koncertzālei ir ļoti gaumīgs dizains. Viss ir ieturēts, ne vairs tika daudz kino, bet muzikālā stilā un noformējumā,” savas pārdomas par jauno koncertzāli pauž Jubalts.

Vaicājot, vai arī grupa „Prāta Vētra”, kura izcēlusies ar lielkoncertiem gan „Arēnā Rīga”, gan Mežaparka estrādē, varētu muzicēt šajā koncertzālē, Jubalts atzīst, ka jā: „Kāpēc gan neuzspēlēt skaistā, foršā un skanīgā vietā?!”

Rīgas jaunās koncertzāles „Palladium” svinīgā atklāšana


Santa Sergejeva/Foto: Mārcis Priede un Dmitrijs Kijonoks