Slavenības
2011. gada 4. oktobris, 04:59

Endrū Loida Vēbera "Operas spokam" aprit 25 gadi

Jauns.lv

Ar īpašu izrādi Londonas karaliskajā Albertholā nedēļas nogalē nosvinēta britu komponista Endrū Loida Vēbera mūzikla "The Phantom of the Opera" ("Operas spoks") 25.gadadiena, vēsta laikraksts "Daily Telegraph".

Jubilejas izrādē uz skatuves arī kāpa pirmā iestudējuma zvaigznes Sāra Braitmena un Maikls Krofords, kā arī atkalapvienojās Ramiks Karmilū un Sjera Bogesa, kas pašlaik spēlē "Operas spoka" turpinājumā "Love Never Dies".

5500 skatītāju lielajai auditorijai izrādītais uzvedums tika pārraidīts tiešraidē kinoteātros ASV, Lielbritānijā, Eiropā, Japānā un Austrālijā. Mūzikla izrāde svētdien pārraidīta tiešraidē, bet 5., 6. un 11.oktobrī tiks rādīts ieraksts.

2006.gada janvārī "Operas spoks" kļuva par visilgāk rādīto izrādi Brodvejas vēsturē, ar 7486 izrādēm pārspējot iepriekšējo rekordistu, Vēbera mūziklu "Cats" ("Kaķi"). 2010.gada oktobrī mūzikls Londonā piedzīvoja 10 000.izrādi.

Kopumā mūzikls ieguvis vairāk nekā 50 nozīmīgas teātra balvas, ieskaitot septiņas "Tony" balvas Brodvejā un trīs "Oliver" balvas Vestendā. Visā pasaulē mūzikls ieņēmis vairāk nekā 3,2 miljardus sterliņu mārciņu (2,6 miljardus latu), bet 27 valstīs to noskatījušies vairāk nekā 100 miljoni cilvēku.

LETA Daily Telegraph