„OKartes skatuves” censonis Oskars apsūdz rasismā šova dalībniekus
Slavenības

„OKartes skatuves” censonis Oskars apsūdz rasismā šova dalībniekus

Jauns.lv

Jaunais TV šova censonis Oskars Dombrovskis (23) nedēļu, ko pavadīja „OKartes skatuves” dzīvoklī, sajuta spiedienu no pārējiem šova dalībniekiem. Oskars pārliecināts, ka daži šova censoņi ir rasisti, kas vēlas no viņa atbrīvoties tāpat kā no afrolatvietes Lingitas Linas Bopulu.

„OKartes skatuves” censonis Oskars apsūdz rasismā ...
TV šova „OKartes skatuve” desmitajā koncertā Oskaram Dombrovskim, izpildot dziesmu „Nes mani vēl”, aizkritušas ausis, tādēļ viņš nav dzirdējis, ko pats dzied.
TV šova „OKartes skatuve” desmitajā koncertā Oskaram Dombrovskim, izpildot dziesmu „Nes mani vēl”, aizkritušas ausis, tādēļ viņš nav dzirdējis, ko pats dzied.

Apkopojot skatītāju telefonbalsojumu un žūrijas vērtējumu jaunais šova dalībnieks Oskars Dombrovskis ierindojās vienā no pēdējām vietām, tādēļ viņam šovakar būs jāsēžas uz izbalsošanas strīpas.

Muļķīgi piekritis sevi izgāzt

Sarunā ar portālu kasjauns.lv Oskars lūdz, lai neviena meitene par viņu šovakar nebalso, jo viņš, neraugoties kāds būs telefonbalsojums, pametīs šovu. „Jūs taču redzējāt kā es galīgi garām nodziedāju man izvēlēto dziesmu „Nes mani vēl”. Man ir nenormāli grūti dziedāt latviešu valodā. Dēļ izloksnes man neskan. Es cerēju, ka varēšu dziedāt paša izvēlētas dziesmas,” radušos situāciju skaidro Oskars. Viņam pirms uzstāšanās TV šova desmitajā koncertā aizkritušas ausis, tādēļ jaunais dziedātājs pat nedzirdēja, ko pats dzied.

„Gribu, lai visi zina, ka es nebiju atnācis uz šova atlasi, lai šajā projektā piedalītos. Pieļāvu lielu kļūdu, piekrītot Guntara Rača uzaicinājumam, piedalīties šajā šovā. Tomēr iet jau desmitais šova koncerts un visi dalībnieki zina, kas jādara un ir nobrieduši. Tāpēc muļķīgi, ka piekritu sevi šādi izgāzt. Te ir jaunie mākslinieki, kuri te grib palikt un darboties Latvijā. Es dziedu Latīņamerikai – pop latino, vellenoto futūrista un reaggaeton stilā. Tas ir kolumbiešu tautas mūzikas stils, kas samiksēts ar citiem latino mūzikas stiliem. Latvijā šis stils nevienam nav vajadzīgs. Savukārt manu dziesmu „Mi Laura” šobrīd spēlē trīs Latīņamerikas valstu radio – Paragvajā, Venecuēlā un Kolumbijā. Novērtē arī Latvijā, jo lasot „youtube” komentārus, daudzi ir atzinīgi novērtējuši manu dziesmu,” stāsta jaunais šova dalībnieks. „Man prieks, ka Oskars Deigelis ir pamanījis, ka ļoti atšķiras, kā dziedu latviešu un kā spāņu valodā. Un tas ir tikai normāli. Es visu mūžu esmu trenējies un dziedājis spāņu valodā. Tieši tāpēc man arī neizdevās šova koncertā nodziedāt dziesmu latviešu valodā,” savu neveiksmīgo uzstāšanos TV šovā skaidro Oskars.

Vai šova dalībnieki rasistiski noskaņoti?

Vienā no šova „OKartes skatuves” raidījumiem, kurus raida Kanāls 2, Oskars Dombrovskis pauda, ka Latvijā ir ļoti daudz rasistu un arī šova dalībnieku vidū esot daudz rasistu. Kā piemēru minot - Antru Stafecku un Martu Ritovu. „Nē, nē nepadomājiet, ka man kaut kas ir pret Martu vai Antru. Vienkārši noskatījos atkārtojumā video, kur no Antras mutes atskanēja vārdi: „Lingitai te nav vietas! Kā tas bija jāsaprot!? Lingita ir skaista meitene un domāju, ka viņai visur atradīsies vieta, lai kur arī viņa neietu. Es saprotu, ka pasaka, ka Lingita netrāpa notīs, bet pateikt, ka TV šovā viņai nav vietas. „Sorry”, tad es arī šodien, kad būs jāizvēlas par ko balsot dalībnieku iekšējā balsojumā, uzrakstīšu, ka Antrai te nav vietas. Lingita vizuāli izskatās tāpat kā es un ja viņai te nav vieta, tad arī man nav. Sapratu, ka Lingitai šova dalībnieki kasījās klāt ne par ko. Nevietā uzbrūkot par nenomazgātiem traukiem vai ko citu. Galu galā viņa ir talantīga mūziķe un tas, ka viņai neizdevās trāpīt notīs vēl nenozīmē, ka Lingitai šovā nav vietas. Es arī visu nedēļu esmu sajutis spiedienu no šova dalībniekiem par to, ka esmu citādāks. Tāpēc būšu nenormāli laimīgs, ja varēšu pamest šo šovu,” sajūtās dalās Oskars. Viņš apņēmies šovakar pamest šovu un doties mājās. Nedēļas laikā karstasinīgais spāņu un armēņu izcelsmes dziedātājs tā arī nav sadraudzējies ar it nevienu šova dalībnieku. „Neatradu ne ar vienu kopīgu valodu. Mums nav kopīgu interešu it nevienā jomā. Tāpēc ir ļoti grūti ar kādu no šova dalībniekiem izveidot dialogu,” prāto jaunais censonis.

 „Balsojiet visi par Kašeru, jo man šajā šovā nav ko darīt! Šis nav mans mūzikas stils, ne mana joma. Es gribu brīvībā, nevis pavadīt tik ilgu laiku telpās bez logiem. Es neesmu radis gulēt vienā guļamistabā kopā ar 11 cilvēkiem. Paraksti es guļu viens vai kopā ar savu meiteni Lauru. Nu neiederos es šovā – ne mūzikas, ne cilvēku ziņā. Ja es šovā paliktu ilgāk, tā būtu nenormāla kļūda.

Es tā vai tā strādāšu pie sava albuma, kas ir tapšanas procesā Turpināšu darbu, jo savu karjeru jau esmu iesācis,” apņēmības pilns ir Oskars. Jau aprīļa sākumā viņš dosies uz Angliju, lai filmētu sava singla „Mi Laura” videoklipu.

Dziesma, ko Oskars veltījis savai mīļotajai meitenei kolumbietei Laurai


Santa Cipule/Foto: Mārcis Priede