„Framest” konkursā „Jaunais vilnis” paliek ceturtajā vietā
Latvijas vokālajai grupai „Framest” konkursā „Jaunais vilnis” nākas samierināties ar palikšanu uzreiz aiz goda pjedestāla, proti, dalītu ceturto vietu.
2012. gada 29. jūlijs, 20:54

„Framest” konkursā „Jaunais vilnis” paliek ceturtajā vietā

Jauns.lv

Ar Krievijas pārstāves Niloo, īstajā vārdā Nilufara Rasulmuhamedova, uzvaru Jūrmalā noslēdzies 11. starptautiskais jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis”.

Uzvarētāja balvā saņēma statueti „Kristāla vilnis” un čeku par 50 tūkstošiem eiro. Otro vietu un čeku par 30 000 eiro dolāru ieguva konkursants no Itālijas Konstanco Delpinto, savukārt trešā palika ukrainiete Marija Jaremčuka, kas par šo panākumu ieguva 20 tūkstošu eiro lielu prēmiju. Pirms pēdējās dienas gan nekas neliecināja, ka uzvaru varētu svinēt Krievijas pārstāve Niloo, jo ar pāris punktu atrāvienu līdera godā gozējās itālietis. Taču pēdējā konkursa diena, kad jaunie mūziķi izpildīja speciāli konkursam rakstītas dziesmas, iegāza itālieti un saulītē izcēla Niloo.

Vienīgajiem Latvijas pārstāvjiem konkursā – vokālajai grupai „Framest” – šoreiz nākas samierināties ar ceturto vietu, kura turklāt ir dalīta ar Kazahstānas pārstāvjiem „The Jigits”. Grupai „Framest” konkurss sākās daudz cerīgāk. Pēc pirmās dienas viņi bija otrajā vietā, pēc otrās dienas – trešajā vietā, bet gala iznākumā sanāca vien dalīta ceturtā vieta. „Framest” gan par notikušo nav ļoti sašutuši un apgalvo, ka viņiem piedalīšanās „Jaunajā vilnī” bijusi lieliska skola. Viņi priecājas, ka sanācis pastrādāt kopā ar talantīgo „Jaunā viļņa” režisoru Aleksandru Revzinu, sapazīties ar Krievijā populāro latviešu dziedātāju Laimu Vaikuli, kā arī iegūt jaunus draugus.


Kasjauns.lv/ foto no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva.