Reizenbergs mētā pudeles un kāpj uz letes. FOTO
Kad persiku daiquiri bija gatavs, Inguss cienāja apmeklētājus un pat kāpa uz bāra letes, cenšoties noliet smaidīgās meitenes ar daiquiri.
Slavenības

Reizenbergs mētā pudeles un kāpj uz letes. FOTO

Jauns.lv

3. un 4. augustā, Vecrīgā esošajā, Konventa sētā norisinājās krāšņs kokteiļu festivāls, kurā savas bārmeņa prasmes demonstrēja arī dvīnis Inguss Reizenbergs. Pasākuma laikā portāls Kasjauns.lv viesojās pie Ingusa aiz bāra letes.

Reizenbergs mētā pudeles un kāpj uz letes. FOTO...

Kokteiļu festivālā Latvijas pazīstamais bārmenis Inguss pārstāvēja Francijas sīrupu firmu un viņa piedāvātais kokteilis šoreiz bija daiquiri. Dzēriena izvēli skaidro Reizenbergs: „Visi zina, kas ir mojito, savukārt daiquiri izvēlas retāk. Manuprāt, cilvēki vienkārši nezina, cik ātri to var pagatavot un nav informēti par kokteili tik ļoti, kā par mojito.”

Atrodoties aiz bāra letes, bija jūtams, ka Inguss savā profesijā jūtas kā zivs ūdenī un veiksmīgi izklaidē desmitiem gaidošos klientus, neliekot nevienam sajusties nepamanītam vai garlaikotam. Reizenbergs uzskata, ka bārmeņa profesijā neietilpst vien dzērienu gatavošana: „Ir ļoti svarīgi strādāt ar cilvēkiem, pievērst viņiem uzmanību. Pēc pāris jokiem vai sarunas viņi pat nepamana, kā paiet tās minūtes, kuru laikā viņiem tiek pagatavots vēlamais.”

Tāpat Inguss atklāj, ka nemaz nenogurst no nepārtrauktās komunikācijas ar apmeklētājiem, viņam patīk tas, ko viņš dara, tādēļ tikai mājās nopūšas un atsēžas dīvānā, bet līdz tam spēj strādāt ar smaidu sejā visu dienu. „Esi godīgs pret sevi un citiem – dari to, kas tev patīk,” uzskata Inguss.

Pasākuma laikā Inguss pasniedza divu veidu dzērienus – mango un persiku. Reizenbergs atklāj, ka abi kokteiļi ir ātri sameistarojami arī mājās apstākļos.

Pirms dzēriena gatavošanas, bārmenis rūpīgi notīra darba virsmu un izsviež visus atkritumus, skaidrojot, ka nevar ciest nekārtību vietā, kur strādā. Pēc tīrības ieviešanas, Reizenbergs ķērās klāt darbam, kura laikā arī parāda izslavētos trikus ar pudeļu mētāšanu.

Tā Reizenbergs pagatavo persiku daiquiri

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders