Piparu ģimenei nākas atstāt “Dziedošās ģimenes”. Ieskats šova aizkulisēs. FOTO
Piparu ģimene no Rīgas bija pirmā, kam šogad nācās atstāt šovu “Dziedošās ģimenes”.
2012. gada 8. oktobris, 11:47

Piparu ģimenei nākas atstāt “Dziedošās ģimenes”. Ieskats šova aizkulisēs. FOTO

Jauns.lv

7. oktobrī LNT tiešraidē norisinājās dziedāšanas svētku “Dziedošās ģimenes” trešais raidījums. Tajā desmit ģimenes uzsāka muzikālo sacensību un stājās pretim pirmajam pārbaudījumam – izpildīja tautā iemīļotās komponista Imanta Kalniņa dziesmas. Diemžēl vienai no ģimenēm šovs bija arī jāpamet.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visaugstāko žūrijas vērtējumu šoreiz izpelnījās Baumaņi un Pavlovski (30 punkti), bet viszemāko – Piparu ģimenes dāmas  un māsas Vīgupes (20 punkti).

Baumaņu ģimene no Aizkraukles skatītājus priecēja ar Kalniņa «Dūdieviņu», bet Pavlovsku ģimene no Rēzeknes - «Buramdziesmiņu». Tieši šīs ģimenes bija tās, kas pirmo reizi šova šajā sezonā saņēma makslimālo žūrijas novērtējumu.

27 punkti bija Tihovsku ģimenei no Ludzas, kas izpildīja «Vilku dziesmu», punkts mazāk Laicānu ģimene no Balviem par «Dzeguzes balsi», bet Noviki no Meirāniem bija izvēlējušies vienu no pirmajām Kalniņa dziesmām - «Jautra dziesmiņa sev pašam!» - un saņēma 25 punktus. Smildzēji no Talsiem izpildīja «Nelaid, māte, bērnus mežā» un tika pie 24 punktiem, bet 22 punkti - audžuģimenei Biteniekiem no Kalupes, kas dziedāja «Betas dziesmu». Punkts mazāk Raģeļu-Zepu ģimene no Varakļāniem, kas dziedāja «Princesīte un trubadūrs», bet 20 punktus saņēma Piparu ģimene no Rīgas par dziesmiņu no multiplikācijas filmas «Mākonis un Mākonīte» un māsas Vīgupes no Bauskas par izpildīto dziesmu no multiplikācijas filmas «Laimes lācis». Pēc žūrijas vērtējuma un skatītāju balsojuma šovu nācās pamest Piparu ģimenei.

Kā īpašie viesi koncertā piedalījās grupa “Autobuss debesīs” ar Martu Kristiānu Kalniņu priekšgalā. Zīmīgi, ka raidījuma sākumā ģimenes uzrunāja pats komponists Imants Kalniņš, ar kuru sazinājās šova vadītāji Jānis un Atis Auzāni. Imants Kalniņš visām ģimenēm novēlēja: „Skatoties uz Jums visiem, mani nepamet sajūta, ka Latvijā dzīvo skaistas, brīnišķīgas ģimenes, kuras nodarbojas ar pašu skaistāko, kas vien var būt – mūziku. Tāpēc novēlu, lai Jūsu mājas vienmēr ir tur, kur skan mūzika.”

Jau šo svēdien sacensībās, kurās tiks noskaidrota skanīgākā dziedošā ģimene, visas ģimenes izpildīs grupas «Labvēlīgais Tips» dziesmas.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders