Latviju "Jaunajā vilnī" pārstāvēs Poļakova vai Upelnieks . FOTO
„Jaunā viļņa” pretendenti, Samanta Tīna un Pēteris Upelnieks pēc rezultātu paziņošanas neslēpa gandarījumu par iespēju turpināt cīņu dalībai jauno izpildītāju konkursā „Jaunais vilnis 2013”.
Slavenības

Latviju "Jaunajā vilnī" pārstāvēs Poļakova vai Upelnieks . FOTO

Jauns.lv

Klubā „El Divino” notikušajā konkursa „Jaunais vilnis 2013” Eiropas dalībnieku atlase, no Latvijas tika izvirzīti divi pretendenti – Samanta Tīna Poļakova un Pēteris Upelnieks.

Latviju "Jaunajā vilnī" pārstāvēs Poļakova vai Upe...

Pēc žūrijas lēmuma, tieši šiem izpildītājiem būs sevi jāpierāda Maskavā, kur 21. un 22. aprīlī notiks konkursa pusfināli, bet jau 23. aprīlī būs zināms Latvijas pārstāvis konkursā „Jaunais vilnis 2013”.

Konkursa „Jaunais vilnis 2013” dalībnieku atlasē piedalījās vairāki Latvijas dziedātāji, kā Mārtiņš Ruskis, Dāvids Kalandija, Nikolajs Puzikovs, Juris Jope, Daumants Kalniņš, Liene Šomase un citi.

Savukārt Eiropas dalībnieku atlasē piedalījās dziedātāji arī no Vjetnamas, Vācijas, Polijas Itālijas, Lietuvas, Šveices, Somijas, Ekvadoras un Igaunijas, Kubas.

Visus pretendentus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija operdziedātāja Inese Galante, „Mix Media Group” prezidents Andrejs Feldmanis, dziedātājs Intars Busulis, festivāla ģenerāldirektors Igors Krutojs, „Jaunā viļņa” režisors Aleksandrs Revzins, dziedātājs Brendons Stouns un mūzikas producente Anastasija Muhina.

Visnopietnākais žūrijas loceklis bija „Jaunā viļņa” atlases priekšsēdētājs, slavenais Krievijas komponists Igors Krutojs.
Visnopietnākais žūrijas loceklis bija „Jaunā viļņa” atlases priekšsēdētājs, slavenais Krievijas komponists Igors Krutojs.

Īsi pēc rezultātu paziņošanas portālam Kasjauns.lv Samanta Tīna atklāja, ka viņa neesot koncentrējusies uz uzvaru. „Es nekad nedomāju, ka man būtu jāuzvar. Šis ir otrais gads, kad piedalos šī konkursa atlasē un, protams, priecājos par iespēju kaut vai doties uz Maskavu, jo tur nekad neesmu bijusi. Centīšos apgūt repertuāru, sevi pierādīt no vislabākās puses un atklāt savu daudzpusību vokāli,” teic Samanta.

Savukārt otrs izvirzītais konkursa dalībnieks – bijušais grupas „PeR” dalībnieks – Pēteris Upelnieks atklāj, ka konkursa atlasei pieteicies spontāni. „Ja godīgi, tikai pagājušās nedēļas nogalē presē izlasīju, ka ir atlase. Nosūtīju internetā pieteikumu un saņēmu apstiprinājumu. Man arī šoreiz noderēja pieredze, ko esmu ieguvis, piedaloties „Jaunajā vilnī” kopā ar grupu „PeR”. Tā bija pati lielākā skola muzikālajā jomā, kāda man līdz šim ir bijusi. Tas bija kaut kas neaptverams! Šoreiz domāju iet uz pilnu banku. Nav jau vairāk variantu,” optimistiski noskaņots ir Pēteris. Mūziķis piebilst, ka konkrēti jau pateikt nevarot, kurš varētu tikts izvirzīts uz „Jaunā viļņa” konkursu. „Tas kurš būs labāk sagatavojies, tas arī uzvarēs, ” nosaka Pēteris Upelnieks.

Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis 2013” notiks Dzintaru koncertzālē no 23. līdz 28. jūlijam.

Konkursa Jaunais vilnis 2013 Eiropas dalībnieku atlase

Konkursa Jaunais vilnis 2013 Eiropas dalībnieku atlase

Grupa „Framest”.

Izpildītāju konkursa „Jaunais vilnis 2012” atlases dalībnieki

Briljanti, pērles un stila katastrofas „Jaunajā vilnī”

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Eduards Paņičevs