„Splendid Palace” seniorius priecēs ar franču asprātīgo komēdiju „Populārā jaunkundze”
Kadrs no filmas „Populārā jaunkundze”, ko 30. aprīlī īpašā senioru seansā par pazeminātām biļešu cenām izrādīs kinoteātrī „Splendid Palace”.
2013. gada 24. aprīlis, 10:29

„Splendid Palace” seniorius priecēs ar franču asprātīgo komēdiju „Populārā jaunkundze”

Jauns.lv

Rīgas kinoteātris „Splendid Palace” (Elizabetes ielā 61) nākamotrdien, 30.aprīlī, pulksten 13.00 seniorus aicina noskatīties romantisku franču komēdiju „Populārā jaunkundze” par īpaši izdevīgu cenu – pusotru latu.

„Populārā jaunkundze”, ko raksturo pagājušā gadsimta piecdesmito gadu šarms tērpos, frizūrās un cilvēku attiecībās, ir par mazpilsētas meiteni Rozu, kura vēlas savā dzīvē piedzīvot ko īpašu. Roza ir saderinājusies ar vietējā mehāniķa dēlu, un, šķiet, meitene nolemta klusai un mierīgajai mājsaimnieces dzīvei. Taču tas nebūt nav viss, ko viņa vēlas. Pēc katastrofālas neveiksmes darba intervijā, viņa atklāj savu īpašo talantu, un kopā ar izskatīgo priekšnieku Luisu, abi ir apņēmības pilni iekarot pasauli.

„Filma ir viegla, asprātīga un, nenoliedzami, apveltīta ar franču šarmu visā, kas uz ekrāna redzams”, saka kinokritiķe Daira Āboliņa. „„Populārā jaunkundze” ļauj ienirt maiga humora piesātinātajā 50. gadu pasaulē, kad blondīnes bija apķērīgas, un sekretāres bija jaunu meiteņu sapņu profesija”, turpina Āboliņa.

Filma ir Režī Roinsāra debija režijā. Galvenās vīriešu lomas atveidotājs ir parīzietis Romāns Dirī, kurš pēdējā laikā iemanto aizvien lielāku popularitāti arī citos Eiropas kino projektos, savukārt Rozu, talantīgo mašīnrakstītāju, filmā spēlē beļģu aktrise Debora Fransuā, kas atpazīstamību un arī Kannu kino festivāla apbalvojumu ieguva pēc galvenās lomas atveidošanas slaveno beļģu režisoru, brāļu Dardenē filmā „Bērns”.

Filmu „Populārā jaunkundze” demonstrēs franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Jāatgādina, ka Senioru seansi „Splendid Palace” notiek katra mēneša pēdējā otrdienā pulksten 13.00, kad uz kino, noskatīties kādu tā brīža aktuālu, kinoteātru repertuāros esošu filmu, aicināts ikviens cienījama vecuma kino baudītājs. Biļete uz Senioru seansa filmām, pērkot kinoteātra kasē, no aprīļa maksā tikai pusotru latu, Kasjauns.lv informēja kinoteātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Pētersone.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto