„Lai top!” pēdējā raidījumā dejo arī Renārs Zeltiņš un Eva Ikstena-Strapcāne. FOTO
TV šova „Lai top!” enerģiskie vadītāji Renārs Zeltiņš un Eva Ikstena – Strapcāne pēdējo raidījumu ieskandināja ar tautisko deju.
2013. gada 3. jūnijs, 12:40

„Lai top!” pēdējā raidījumā dejo arī Renārs Zeltiņš un Eva Ikstena-Strapcāne. FOTO

Jauns.lv

Noslēdzies LTV1 skanīgais raidījums „Lai top!”. Četras nedēļas varējām vērot sabiedrībā zināmu ļaužu uzstāšanos kopā ar tautas deju kolektīviem, folkloras kopām, koriem, pūtēju orķestriem un amatierteātriem.

Šovu vadīja šovmenis Renārs Zeltiņš ar žurnālisti Evu Ikstenu-Starpcāni. Noslēdzošajā raidījumā abi atraktīvie vadītāji sagādāja patīkamu pārsteigumu visiem raidījuma skatītājiem – uz skatuves iznākot tautastērpos un izdejojot deju kopā ar TDA „Dardedze”.

Pēdējā Dziesmu un deju svētku ieskaņas raidījumā „Lai top!” skatītājus priecēja Latgales patriots, dziedātājs Andris Baltacis un Baltinavas teātris, kas uz Rīgu atveda slavenās izrādes „Latgola.lv” fragmentus, grupas „Musiqq” solists Emīls Balcers un deju ansamblis „Pērle”, politologs Ivars Ījabs un Latvijas Universitātes pūtēju orķestris, kā arī uzņēmēja un pedagoģe Laine Ligere - Stengrēvica ar folkloras kopu „Kokle”. Īpašajā vakara pārsteigumā savu priekšnesumu piedāvāja viena no Dziesmu un deju svētku nozīmīgākajām personībām, Nacionālā kultūras centra vadītāja Dace Melbārde, uzstājoties kopā ar meitu Dārtu un Ikšķiles jauniešu kori „Soare”.

Ekspertu lomās iejutās enerģiskais virsdiriģents Arvīds Platpers, horeogrāfe un daudzu dejotāju skolotāja Olga Freiberga un mūziķis Raimonds Tiguls.

Kā ierasts, skatītāji balsoja, nosakot sirsnīgāko priekšnesumu, un šoreiz tas bija dziedātājs, grupas „Baltie lāči” dalībnieks Andris Baltacis ar Baltinavas teātri.

Pozitīvo emociju raidījuma „Lai top!” mērķis bija sniegt ieskatu Dziesmu un Deju svētku repertuārā un radīt kopības sajūtu, un svētku noskaņu. Tāpēc šovā uzvarētāji ir visi dalībnieki - gan tie, kuri svētkiem gatavojas pirmoreiz, gan tie, kas savā ikdienā uzņem jaunus entuziastus, gan ikviens televīzijas skatītājs svētdienu vakaros.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders