Slavenības
2013. gada 4. jūlijs, 08:03

Darbību beigusi deviņdesmito gadu kulta grupa 100.debija. VIDEO

Jauns.lv

"Laiks iet. Laiks iet ātri. Nekas nestāv uz vietas. To zina ikviens," filozofiskā garā Modris Skaistkalns sāk ap pusdiviem naktī medijiem sūtītu paziņojumu. Modris Skaistkalns ir viens no diviem puišiem, kuri 1993.gada 3.jūlijā izveidoja popgrupu "100.debija", kas guva neticamus panākumus Latvijas pilsētās un laukos. Tieši 20 gadus pēc dibināšanas grupa oficiāli paziņo par darbības beigām.

Modris Skaistkalns grupā darbojās kopā ar savu uzticamo kolēģi Agri Semēvicu. Viens mūziku radīja, otrs dziedāja un bija "100.debijas" tā dēvētā seja. Deviņdesmito sākumā tieši Semēvics bija meiteņu mīlulis - ar ātrām kustībām viņa ķermenis asi kustējās pa labi, pa kreisi, centrēts acu skats raudzījās klausītājā un gar vaigu kauliem krita pagari mati tolaik tik stilīgajā tā dēvētās "bļodiņas" matu sasukā.

7 gadu garumā kopš dibināšanas ansamblim esot izdevies sasniegt visu, ko Latvijā vispār var sasniegt, informē Skaistkalns. "Bet kapacitāte tika izsmelta un, iestājoties jaunajai tūkstošgadei, 100.debija pārtrauca savu darbību. Pārtrauca uz nenoteiktu laiku. Laiks tā arī nepienāca. Laiks parādīja, ka atsākt nav vērts," analizē grupas taustiņinstrumentālists.

Tipiskam "100.debijas" cienītājam patlaban varētu būt 30-40 gadu. Ja māc nostaļģija pēc 90-o gadu "bumsīgās" deju mūzikas, Modris Skaistkalns iesaka apmeklēt grupas solista Agra Semēvica radošās darbības priekšnesumus, jo viņš mēdzot godprātīgi izpildīt daudzus no vecajiem hitiem.

100.debija "Man dimantu nav"

"Day by Day"

"Piezvani man" (Mikrofona aptauja 1993)

Pilns koncertieraksts (Talsi, 1995.gads)

Kasjauns.lv, Foto: no Modra Skaistkalna personīgā arhīva

Tēmas