Sabiedrībā zināmi ļaudis uzņemas rūpes par dzīvniekiem
Viena no labdarības projekta „Draugs draugam” patronesēm ir pazīstamā dziedātāja Māra Upmane-Holšteina.
Slavenības
2013. gada 30. septembris, 08:05

Sabiedrībā zināmi ļaudis uzņemas rūpes par dzīvniekiem

Jauns.lv

Latvijas slavenības, iesaistoties labdarības projektā „Draugs draugam”, aicina uzņemties rūpes par pamestiem dzīvniekiem. Projektā iesaistījušies 13 sabiedrībā zināmi ļaudis, kas kļuvuši par Rīgas patversmes „Ulubele” projekta „Draugs draugam” patroniem.

Šobrīd Rīgas patversmē „Ulubele” mitinās vairāk nekā 200 pamesti dzīvnieki, kuri ilgojas pēc sava saimnieka. Tuvojoties ziemas sezonai, dzīvniekiem nepieciešami labāki sadzīves apstākļi, ko ierobežoto iespēju dēļ patversme nevar pilnībā nodrošināt. Tādēļ, lai pievērstu sabiedrības uzmanību pamestiem dzīvniekiem, kuriem nepieciešamas īstas mājas, 13 Latvijā cienīti un atpazīstami cilvēki ir kļuvuši par patroniem pašu izvēlētiem patversmes dzīvnieciņiem.

Projekta „Draugs draugam“ patronu vidū ir TV personība Agnese Vārpiņa, volejbolists Aleksandrs Samoilovs, paralimpiskais čempions Aigars Apinis, hokejists Artūrs Irbe, Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš, mūziķis Dons, uzņēmuma „Marijas kūkas” īpašniece Marija Romija Zeltiņa, modele Dagmāra Legante, dziedātāja Māra Upmane-Holšteina un citi

Patversmes „Ulubele” vadītāja Ilze Džonsone par projektu teic: „Šobrīd „Ulubelē” atklājam rudens talku sezonu. Bez ierastās suņu staidzināšanas un kaķu samīļošanas piedāvājam paveikt kādu no nelielajiem, bet ļoti svarīgajiem darbiņiem, kam ikdienas rūpēs par dzīvniekiem darbiniekiem grūtāk atlicināt laiku. Jāsiltina 12 suņu būdas, jāsaliek salmi guļvietām, jāskalda un jāsanes malka, jāslauka, jāpļauj, jāgrābj... Patversmei vienmēr nepieciešamas segas, palagi, dvieļi, kas var būt arī lietoti. Pašlaik aktuālākais ir sausa malka patversmes rijīgajam apkures katlam, jo kaķiem nekad nevar būt par siltu un suņiem ar plānākiem kažociņiem tāpat. Tomēr dzīvniekiem visvairāk ir vajadzīgs savs CILVĒKS, jo patversme ir tik vien kā pagaidu pieturvieta, lai VIŅU SAGAIDĪTU.”

Savukārt dziedātāja Māra Upmane-Holšteine pauž: „Bieži cilvēki šaubās, vai ņemt sev mājās zvēriņu, bet pēc lēmuma pieņemšanas vairs nespēj pat atcerēties kādēļ baidījās, jo katrs dzīvnieciņš ienāk ģimenē ar lielu mīlestību un savu īpašo auru. Mūsu kaķītis ir vienkāršs „lauku parastais”, bet cik gaišāku viņa ir padarījusi mūsu māju! Arī „Ulubelē” redzu visdažādākos zvēriņus – jaunus, šķirnes, mierīgus, uzticamus jau sirmākus draugus. Ir aplams priekšstats, ka par zvēriņu jāatdod milzu nauda, kad tik daudzi veselīgi mīluļi gaida savu nākamo ģimeni patversmē. Un man prieks piedalīties šajā akcijā un palīdzēt atgādināt šo iespēju!“

Labdarības projekta „Draugs draugam“ ietvaros tirdzniecības centrā „Galleria Riga” tiks atklāta fotogrāfa Nila Viļņa izstāde, kurā būs apskatāmi patversmes dzīvnieciņu fotoattēli kopā ar projekta patroniem. Fotoizstāde oktobrī būs apskatāma tirdzniecības centra ceturtajā stāvā. Labdarības projekta organizatori arī teic, ka priecāsies, ja, nākot uz izstādi, apmeklētāji līdzi paķers pašam vairs nevajadzīgu lietotu vai jaunu segu, kas ziemas mēnešos ļoti noderēs kādam no patversmes iedzīvotājiem.

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes