Bizness un ekonomika
2014. gada 18. jūlijs, 09:45

Arī "airBaltic" mainījis lidojumus uz Ukrainu saistībā ar notriekto lidmašīnu

Jauns.lv

Arī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" informējusi, ka tā mainījusi lidojuma maršrutu uz Ukrainu saistībā ar ceturtdien virs Doņeckas reģiona notriekto Malaizijas pasažieru lidmašīnu, piektdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs.

"Šorīt agri no rīta "airBaltic" vadība mani informēja, ka viņi ir veikuši papildus pasākumus un pieņēmuši attiecīgus lēmumus, lai sevi nodrošinātu lidojumos uz Ukrainu,"  teica Gorodcovs.  

Viņš arī stāstīja, ka Eiropas aviācijas kontrole informējusi visas dalībvalstis, tajā skaitā Latviju, ka Ukraina ir noteikusi stingrākus ierobežojumus virs karadarbības zonas un lidojumi virs ierastajām trasēm vairs nav iespējami. "Tas nozīmē to, ka pasažieriem lidojuma laiks var palielināties un tiem, kam ir īss laiks starp reisiem var rasties kavējumi,"  teica Civilās aviācijas aģentūras direktors, piebilstot, ka Doņeckas gaisa telpa civilajiem lidojumiem faktiski ir slēgta.

"airBaltic" iekšējo komunikāciju vadītāja Ilze Arkliņa piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" apliecināja, ka kopš traģiskās aviokatastrofas "airBaltic"  lidojumiem vairs Neizmanto Austrumu Ukrainas gaisa telpu. "Šobrīd Austrumu Ukrainas gaisa telpa ir slēgta un mēs tai pāri nelidojam,"  teica Arkliņa.

Viņa gan norādīja, ka reisu ilgumu tas nemaina un visi "airBaltic" reisi notiek pēc saraksta.

Jau ziņots, ka virs Ukrainas austrumiem, kur notiek karadarbība starp valdības spēkiem un separātistiem, ceturtdien notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna un gājuši bojā visi 295 cilvēki, kas tajā atradās, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra Arsena Avakova padomnieks Antons Geraščenko.

Viņš ierakstījis sociālajā tīklā "Facebook", ka Malaizijas nacionālās aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīna "Boeing 777" ar 280 pasažieriem un 15 apkalpes locekļiem, kas bijusi ceļā no Amsterdamas Nīderlandē uz Kualalumpuru Malaizijā, notriekta, izmantojot zenītraķešu kompleksu "Buk".

Lidmašīnai trāpīts, kad tā lidojusi desmit kilometru augstumā, raksta Geraščenko.

Aviolaineris nogāzies Doņeckas apgabala Grabovas ciemā, vēsta plašsaziņas līdzekļi.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pieļāvis iespēju, ka lidmašīna varēja tikt notriekta, taču uzsvēris, ka Ukrainas bruņotie spēku nav atklājuši uguni uz mērķiem gaisā.

"Mēs neizslēdzam, ka lidmašīna tika notriekta, un apstiprinām, ka Ukrainas bruņotie spēki neatklāja uguni uz mērķiem gaisā," teikts Porošenko paziņojumā prezidenta oficiālajā interneta vietnē.

BNS