"Microsoft" izlabo senu "Windows" drošības problēmu
Apmēram 90% datoru visā pasaulē tiek darbināti ar operētājsistēmām "Windows".
Auto un tehnoloģijas
2014. gada 13. novembris, 10:31

"Microsoft" izlabo senu "Windows" drošības problēmu

Jauns.lv

ASV programmatūras kompānija "Microsoft" trešdien izlaida ārkārtas drošības ielāpu, izlabojot bīstamu drošības problēmu, kas kopš 1995.gada eksistējusi visās operētājsistēmās "Windows".

Kompānijas IBM atklātā drošības problēma varēja dot iespēju hakerim pārņemt kontroli pār datoriem pēc pārlūkprogrammas "Internet Explorer" lietotāju ievilināšanas inficētās interneta lapās.

Hakeris, kurš veiksmīgi izmantotu šo nepilnību, iegūtu tādu pašu kontroli pār datoru kā tā lietotājs. Šīs drošības problēmas izmantošana tomēr bija riskanta, un nav nekādu liecību, ka hakeri būtu to izmantojuši.

"Mēs izlaidām drošības biļetenu MS 14-064, lai palīdzētu aizsargāt klientus pret šo problēmu, un klientiem ar ieslēgtiem automātiskiem atjauninājumiem nav vajadzības rīkoties, jo viņi ir automātiski aizsargāti," paziņoja "Microsoft" e-pasta atbildē uz ziņu aģentūras AFP jautājumu.

Šis programmatūras drošības ielāps, kuru "Microsoft" raksturoja kā "kritiski" svarīgu, ir viens no 32 ielāpiem, kurus šī kompānija izlaidusi kārtējā atjauninājumu cikla ietvaros.

Apmēram 90% datoru visā pasaulē tiek darbināti ar operētājsistēmām "Windows".

BNS/Foto: All Over Press