Lai taupītu naudu, "Pasažieru vilciens" pārkārto reisus "atbilstoši cilvēku pieprasījumam"
"Pasažieru vilciens" pārkārto reisus atbilstoši pasažieru pieprasījumam, lai ietaupītu 1,5 miljonus eiro.
Bizness un ekonomika
2015. gada 14. janvāris, 17:44

Lai taupītu naudu, "Pasažieru vilciens" pārkārto reisus "atbilstoši cilvēku pieprasījumam"

Jauns.lv

Plānots veikt izmaiņas pasažieru vilcienu kustības grafikā no 1.februāra līdz 31.jūlijam - atsevišķos virzienos vilcienu reisi tiks papildināti, bet vismazāk pieprasītie tiks nedaudz samazināti, informēja uzņēmumā "Pasažieru vilciens" (PV). Tāpat tiek apsvērta regulāra maršruta Rīga-Dobele atklāšana.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

PV vilcienu kustības grafiku organizē saskaņā ar VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) vispārējo sabiedriskā transporta attīstības politiku un pasūtījumu, kā arī balstoties uz novērojumiem pasažieru plūsmas dinamikā, cenšoties pēc iespējas piemērot reisus atbilstoši paredzamajām pasažieru vajadzībām. Kā skaidro PV, "tikai labi pārzinot vilcienu pasažieru paradumus un rūpīgi analizējot" izmaiņas pasažieru plūsmas intensitātē, iespējama izmaksu ziņā efektīva plānošana - gan pasažieru, gan uzņēmuma interesēs.

Izmaiņas ļaušot PV šogad samazināt uzņēmuma izdevumus un ietaupīt līdz 1,5 miljoniem eiro 11 mēnešos, vienlaikus nodrošinot pasažieriem nepieciešamo pārvadājumu apjomu.

No 1.februāra tiks norīkoti papildu reisi Siguldas un Daugavpils virzienā, lai nodrošinātu iedzīvotājiem ērtāku nokļūšanu uz darbu vai mācībām. Virzienā no Siguldas uz Rīgu darba dienās tiks norīkots papildu ekspresvilciens, kurš kursēs ar samazinātu pieturu skaitu, lai Siguldas iedzīvotāji ātrāk nokļūtu Rīgā, vilciens no Siguldas aties plkst. 6.54, bet Rīgā pienāks plkst.7.58. Savukārt tie pasažieri, kuri izmanto vilcienu nokļūšanai uz Daugavpili un atpakaļ, turpmāk var rēķināties ar diviem papildu reisiem piektdienās. Virzienā no Rīgas līdz Daugavpilij būs papildu vilciens ar atiešanas laiku no Rīgas plkst.12.53, bet virzienā Daugavpils-Rīga būs vilciens ar atiešanas laiku no Daugavpils plkst.13.05.

"Esam sagatavojuši priekšlikumus un uzsākuši sarunas ar ATD par vilcienu maršrutu Rīga-Dobele. Plānots, ka vilciens kursēs no Dobeles uz Rīgu darba dienu rītos, bet dienas beigās no Rīgas un Dobeli, līdz ar to jaunais maršruts būs izdevīgs Dobeles iedzīvotājiem, kuriem ikdienā jādodas uz darbu vai mācībām Rīgā, kā arī visiem Jelgavas virziena pasažieriem," skaidro uzņēmumā.

Atsevišķos maršrutos tiks atcelti daži vilcieni vismazāk pieprasītajos laikos šādos virzienos: Rīga-Sigulda, Rīga-Saulkrasti, Rīga-Lielvārde un Rīga-Jelgava.

Virzienos Rīga-Valga, Rīga-Madona un Rīga-Zilupe atsevišķās dienās, atsevišķos reisos pasažieru nokļūšanu posmos no Valmieras līdz Valgai, no Pļaviņām līdz Madonai un no Rēzeknes līdz Zilupei nodrošinās autobusi, kuros braukšanai būs derīgas vilcienu biļetes (tostarp abonementa biļetes). Autobusi pieturēs pie attiecīgajām dzelzceļa stacijām, tādējādi nodrošinot pasažieriem ierasto iespēju nokļūt vēlamajos galamērķos.

PV atgādina, ka no 2015.gada 5.janvāra darba dienās plkst.19.15 kursē papildu vilciens virzienā Rīga-Dubulti. Savukārt, atsākoties siltajai vasaras sezonai, kā ierasts, PV norīkos papildu reisus pasažieru iecienītākajos maršrutos, tā, piemēram, 2014. gada vasaras sezonā papildus tika norīkoti vidēji 200 reisi ik nedēļas.

LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA