Šīs lietas nedrīkst ņemt no viesnīcas, taču ne visi to ievēro
foto: Pixabay.com
Tūrisms
2024. gada 31. augustā, 06:16

Šīs lietas nedrīkst ņemt no viesnīcas, taču ne visi to ievēro

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Daudziem, braucot atvaļinājumā vai arī komandējumā, nākas bieži izmantot viesnīcu pakalpojumus. Taču ne visi zina vispārpieņemtos noteikumus, kā tajā dzīvot.

Ko var ņemt no viesnīcas - jūsu sirdsapziņa būs tīra

Uzreiz jāatzīmē, ka no viesnīcas ir atļauts paņemt noteiktas mantas, bet, ja paņem līdzi citas, viesnīcas iemītniekam draud sods vai arī apņemšanās samaksāt visu priekšmeta vērtību. Tātad ir atļauts paņemt šādas lietas: vai šampūnus var ņemt no viesnīcas? Jā, tāpat kā citus tualetes piederumus: šampūnu, dušas želeju, ziepes, zobu birsti.

Vēl viens izplatīts jautājums - vai no viesnīcas var paņemt čības. Atbilde uz to arī ir pozitīva. Tās parasti ir vienreiz lietojamas un tūlīt pēc viesa došanās prom tiek izmestas ārā. Bieži vien numuriņos atrodas kancelejas piederumi ar viesnīcas logotipiem, tā var būt pildspalva vai blociņš. Arī tos droši var paņemt, jo iestāde ir ieinteresēta reklāmā. Dāvanas vai "komplimentus" no viesnīcas (šokolādes vai konfektes) arī var paņemt bez šaubīšanās. Proti, rezumējot var paņemt lietas, kas paredzētas personīgai vienreizējai lietošanai.

Ko nedrīkst ņemt no viesnīcas - nenokļūstiet neērtā situācijā!

Daudzas lietas, ko viesi var izmantot, dzīvojot viesnīcā, kategoriski aizliegts paņemt no numura. Pie tādiem pieder: gultas piederumu pazušana noteikti tiks pamanīta un par tiem būs jāmaksā pēc pazušanas atklāšanas, raksta UNIAN.

Ļoti biežs jautājums - vai halātus var paņemt no viesnīcas. Atbilde - kategoriski aizliegts. Tajā pašā kategorijā ir dvieļi. Lieta tāda, ka šīs lietas tiek piešķirtas tikai lietošanai un izmaksā pietiekami dārgi. Iestāde nevar tās dāvināt visiem apmeklētājiem, tāpēc dažās viesnīcās tās var likumīgi iegādāties, ja vēlas. Traukus, pat ar viesnīcas firmas logotipiem, paņemt nedrīkst, kā arī dekora elementus: vāzes, augus, paklājus. Aizliegtajam sarakstam pieder arī dažāda tehnika un mākslas darbi.