Auto un tehnoloģijas
2024. gada 20. augustā, 09:07

Auto ziņas: Renault Rafale pirmais tests

Auto ziņas

Jauns.lv

Rafale Rafale ir otrais Renault coupe krosovers pēc Arkana, tā nosaukums aizgūt no lidmašīnas, bet pārējais par 75% ir vienāds ar Austral un Espace.

Renault dīlera Mūsa Motors Rīga autosalonā Rafale pirmā sagaida ikvienu apmeklētāju, un jaunākais franču veikums ir pieejams arī testa braucieniem. Rafale izskats atšķiras no līdzīgiem Renault ne tikai ar siluetu. Tam ir arī pilnīgi citāda optika, kas atsauc atmiņā te Škoda, te Peugeot automobiļus. Rafale interjers ir Espace turpinājums, ar sporta krēsliem esprit Alpine izpildījumā. Virs pasažieru galvām panorāmas jumtā atrodams mazs lidmašīnas attēls, bet pats jumts aptumšojams fotohromatiski, bez aizvara. Multimode pārnesumkārba pārvalda 200 ZS jaudu, ko producē hibrīdiekārta uz parasta 1,2 litru 3 cilindru turbodzinēja bāzes. 4Control visu riteņu stūrēšana sistēma pieļauj daudz iespaidīgākus aizmugurējo riteņu pagrieziena leņķus.

Atšķirībā no miermīlīgā Espace šeit 4Control sistēma arī ieprogrammēta daudz agresīvāk. Vienlaikus azartiskais auto ir arī ekonomisks - patēriņš zem 5 l/100 km nav nekas eksotisks, lai gan TV Autoziņu testa patēriņš bija 6,6 l/100 km. Pārnesumkārbas svira uz stūres ir laikmetīgs risinājums, taču Renault pārkāpis nerakstītu likumu - tajā pusē zem stūres nedrīkst būt nekādi citi kloķi, bet Rafale tādu ir veseli divi.