foto: Paula Čurkste/LETA
Lēto aviobiļešu ēra ir beigusies! Eksperts apgalvo, ka nekādu "turp un atpakaļ par 30 eiro" vairs nebūs
RIX Rīgas lidostas teritorija.
Tūrisms
2024. gada 5. jūlijs, 12:28

Lēto aviobiļešu ēra ir beigusies! Eksperts apgalvo, ka nekādu "turp un atpakaļ par 30 eiro" vairs nebūs

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Tūrisma jomā sācies gada aktīvākais periods. Lai arī ceļošana latviešiem ir "asinīs", aviobiļešu cenas rada šaubas.

Biznesa skolas "Turība" Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāns Ēriks Lingebērziņš TV3 raidījumā "900 sekundes" paziņoja, ka uz lētajām lidmašīnas biļetēm mēs vairs varam necerēt. Latviešiem ir tik liela kaislība uz ceļojumiem, ka viņi ar tiem neskopojas, saka Lingebērziņš. Šobrīd ir milzīga konkurence starp tūroperatoru piedāvājumiem, kā rezultātā cena ir samazinājusies.

"Te jābūt uzmanīgam un jāsaprot cenu piedāvājums. Ja cena vienam un tam pašam virzienam būtiski atšķiras, jāsāk pievērst uzmanība tam, kas ietilpst piedāvājumā."

Aktīvākie ceļotāji atceras laikus, kad lidojums turp un atpakaļ ar "Ryanair" vai "Wizz Air" reisiem izmaksāja ap 30 eiro. Lingebērziņš norāda, ka par šādiem laikiem mēs vairs varam nesapņot, tie neatgriezīsies. "Tie ir beigušies. Īpaši tas attiecas uz mūs interesējošiem virzieniem - Eiropas dienvidiem, lielajām Eiropas pilsētām. Šajos virzienos ir vairāk tūristu, nekā valstij gribētos. Tas atspoguļojas lidostu resursu izmaksās, kā rezultātā biļešu cenas pieaug."

Bet kas ir "jaunie 30"? Lingebērziņš norāda, ka turp un atpakaļ biļetes cenu zem 100 eiro jau var uzskatīt par retu un veiksmīgu parādību.