Auto un tehnoloģijas
2024. gada 20. marts, 05:40

Speciālisti pārsteigti par auto īpašnieku optimismu, steidzot nomainīt riepas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šogad autovadītāji sākuši mainīt ziemas riepas uz vasaras krietni agrāk nekā citkārt pavasaros. Tādi ir novērojumi galvaspilsētas autoservisos. Lai gan likumā nav noteikts, kad tieši spēkratiem jāmaina ziemas "apavi" pret vasaras – tā ir katra braucēja individuāla izvēle, tomēr satiksmes drošības eksperti iesaka neskriet vilcienam pa priekšu un nogaidīt ar to maiņu. Kāpēc? To dodas noskaidrot "360TV ZIŅneši".

Riepu speciālists Oskars Krampāns ir pārsteigts par sava autoservisa klientiem – šogad ir ļoti daudz tādu autovadītāju, kuri steidzas mainīt ziemas riepas uz vasaras riepām.

Pirmais vilnis ar pieprasījumu parādījās precīzi 1.martā - tā ir pirmā diena, kad oficiāli drīkst vairs nebraukt ar ziemas riepām. Un tagad katru dienu šajā servisā vismaz 5 - 7 cilvēki vēlas uzaut savam auto vasaras "apavus".

Daudzi autovadītāji ir pārliecināti, ka tādējādi ietaupīs, ilgāk saglabājot ziemas riepas darba kārtībā. Autoservisa vadītājs saka - teorētiski ziemas riepas vasaras laika apstākļos nodilst ātrāk, bet ne pie +8 grādiem, kā  tas ir bijis līdz šim, bet gan vismaz pie +20 grādiem.

Nogaidīt ar riepu maiņu vismaz līdz aprīļa sākumam aicina arī "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks, jo marts tomēr skaitās ziemas mēnesis: "Ja pasteidzamies un uzliekam vasaras riepas, tad, iespējams, uzkrītot sniegam, nevaram braukt ar to automobili, tāpēc ka ir slidens. Un tad jāmeklē citi transporta veidi. Ja pa dienu mēdz būt +10, bet pa nakti mīnusi, tad no rīta veidojas migla un piesalst."

Kas par to sakām pašiem autovadītājiem un Valsts policijai, skaties video!