Auto un tehnoloģijas
2024. gada 15. marts, 09:34

Auto ziņas: Rīgā atklāta pasaulē unikāla auto atsāļošanas līnija

Jauns.lv

Automātiskā automazgātuve parasti automašīnas nomazgā, noskalo, novasko un nožāvē. Bet vai tās varētu paveikt vēl ko? Šoreiz Autoziņās paši izmēģinām Latvijā pirmo automatizēto automašīnu virsbūves atsāļošanas līniju.

Tā uzstādīta vienā no "Krown Latvija" filiālēm Rīgā, un ir unikāla ne tikai pie mums, bet arī pasaulē. Parasti atsāļošanas operāciju jeb pretslīdes reaģentu attīrīšanu pēc ziemas veic manuāli, taču "Krown Latvija" izgudrojuši veidu, kā šo procesu veikt automātiski.

foto: Ekrānuzņēmums
Auto īpašniekam nav jāsēž automašīnā, spēkratu cauri līnijai izved "Krown" darbinieks.

Šim nolūkam tiek izmantots kas līdzīgs mazgāšanas ielai. Tās sākumā notiek virsbūves un apakšas apstrāde ar "Krown Salt Eliminator", 35 sastāvdaļu maisījumu, kā uzdevums ir izjaukt sāļu struktūru. Pēc tam šķīdums tiek noskalots ar īpašu augstspiediena iekārtu, un tikai tad seko bezkontakta automātiskā mazgāšana. Visa operācija aizņem tikai 8 līdz 9 minūtes, tātad tikpat cik vidēja līmeņa mazgāšanas programma automātiskajās mazgātuvēs.

Auto īpašniekam nav jāsēž automašīnā, spēkratu cauri līnijai izved "Krown" darbinieks, kamēr vadītājs var iedzert kafiju uzgaidāmajā telpā un sekot procesam kamerās. Atsāļošanas programmas iepazīšanās cena ir 12 eiro. Kad ziemas uzslāņojums būs nomazgāts, līnija tiks pārslēgta vasaras režīmā - tad "Salt Eliminator" vietā tajā tiks iepildīts patentēts kukaiņu traipu noņēmējs "Bugs Away".