foto: EesyJet, Facebook
Aviokompānija "EasyJet" britu pensionāriem par brīvu piedāvā aizlidot uz Eiropu
Tūrisms
2024. gada 1. februāris, 12:47

Aviokompānija "EasyJet" britu pensionāriem par brīvu piedāvā aizlidot uz Eiropu

Jauns.lv

Lielbritānijas aviokompānija "EasyJet" piedāvā "vecvecāki brauc par brīvu" [no angļu val. "grans go free"] akciju vecmāmiņu vai vectētiņu lidojumiem uz galamērķiem Eiropā. Pētījumi atklāja satraucošu tendenci - puse britu ģimeņu nekad nav devušās brīvdienās uz ārzemēm kopā ar saviem vecvecākiem.

Piedāvājumā viens vecvecāks var bez maksas ceļot uz Eiropas valstīm, tostarp Spāniju, Grieķiju un Itāliju. Tūrisma operators pauda cerību, ka šī akcija mudinās britus pavadīt brīvdienas vairākām vienas ģimenes paaudzēm kopā.

Ceļojumu tirdzniecības publikācijās vairāku paaudžu brīvdienas nodēvē par vienu no aktuālākajām nozares tendencēm pēc pandēmijas, ņemot vērā jaunāko paaudžu vēlmi atpūsties kopā ar vecākiem.

Aptaujā, kurā piedalījās 2000 britu pieaugušo, tika atklāts, ka vairāk nekā puse - 56% - aptaujāto sacīja, ka nožēlo, ka nepavadīja vairāk laika kopā ar vecvecākiem un 54% apgalvoja, ka cer viņus paņemt līdzi ceļojumā nākamajās brīvdienās.

Vairāk nekā puse jeb 59% aptaujāto sacīja, ka vēlas vairāk laika pavadīt kopā ar savas ģimenes vecākajām paaudzēm, savukārt 57% sacīja, ka vēlas pavadīt brīvdienas kopā ar vecvecākiem.

"Šis pētījums parāda, cik svarīgas ir vecvecāku un mazbērnu attiecības un cik daudz var gūt, veltot tām laiku. Mēs esam izlaiduši mūsu piedāvājumu "grans go free", lai stiprinātu šīs svarīgās ģimenes attiecības," pauda "EasyJet Holidays" galvenais operators Mets Kalahans.

Aptaujā arī noskaidrots, ka 77% cilvēku piekrita, ka saikne starp vecvecākiem un mazbērniem ir viena no īpašākajām ģimenē, tomēr 27% teica, ka sarunājas ar vecvecākiem retāk nekā reizi nedēļā.

Aviokompānijas piedāvājums sākas 1. februārī un būs pieejams ierobežotam klientu skaitam. "EasyJet Holidays" paziņoja, ka pirmdien, 4. februārī, tiks atvērtas arī dažas papildu vietas. Lai kvalificētos lidojumam, vecvecākam ir jāceļo ģimenes rezervācijas ietvaros ar vismaz vienu bērnu. Ierodoties galamērķa viesnīcā, jāuzrāda vecumu un radniecību apliecinošu dokumentu.