Auto un tehnoloģijas
2023. gada 1. decembris, 09:43

Kas vēl bez ziemas riepām nepieciešams, lai sagatavotu auto ziemai

Jauns.lv

Ziemas riepas ir vienīgais aukstās sezonas aksesuārs, kas tiek pieprasīts ar likuma spēku. Pārējais paliek pašu autobraucēju rokās. Kas tas ir, atklājam kopā ar "KG Knutsson" un auto servisu "Autoeksperts".

Pieprasījums pēc jauniem akumulatoriem parasti pieaug līdz ar pirmo salu, taču var sākt ar elementāru akumulatora testu. Tas parādīs, vai akumulators ir maināms vai arī pietiks ar papildus uzlādi. Ja apstākļi mājās ļauj, to var veikt ar Osram vai CTEK lādētājiem, kādi iegādājami "Autoeksperta" veikalā. Turpat var iegādāties pastiprinātas gaismas atdeves halogēnu spuldzes, vai Osram LED komplektu, ar kuru var aizstāt standarta H4, H7 un citu standartu spuldzes.

Pirmās atsauksmes liecina, ka tas atsver ieguldījumus. Spuldžu komplekts maksā vairāk nekā 100 eiro plus CSDD sertifikācija, lai nebūtu problēmu tehniskajā apskatē. Ja ar pamatgaismām tomēr ir par maz, veikalā Astras ielā ir solīds Lazer papildlukturu piedāvājums. "Autoekspertā" uzstāda arī "Webasto" autonomās krāsniņas un pēcpārdošanas sēdekļu apsildes komplektus. Turpinājumā uzzināsiet, kā droši nomainīt vējstikla slotiņas, ja tās nepieciešams pārslēgt servisa režīmā, kāda "KUNGS" sniega slotiņa ir piemērotākā aukstajai sezonai, un kā pārliecināties, ka dzinēja dzeses šķidrums ir gatavs ziemai.