foto: Shutterstock
Google nākammēnes dzēsīs miljoniem Gmail kontu
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 9. novembris, 10:46

Google nākammēnes dzēsīs miljoniem Gmail kontu

Jauns.lv

Decembra mēnesī Google platforma plāno dzēst miljoniem Gmail kontu, veicot būtisku platformas atjaunināšanu. Tas attieksies uz visiem Google kontiem, kas vismaz divus gadus nav bijuši aktīvi. Neatgriezeniski tiks dzēsti e pasti, fotoattēli, video, Google kalendārs un citi kontam piesaistītie pakalpojumi. 

Šī politika tika ieviesta šā gada sākumā, bet ir paredzēts, ka tā stāsies spēkā 2023. gada decembrī, vēsta portāls „The Independent”. 

"Mēs atjauninām savu neaktivitātes politiku attiecībā uz Google kontiem, nosakot, ka visos mūsu produktos tā būs spēkā divus gadus," maijā bloga ierakstā rakstīja Google produktu pārvaldības viceprezidente Rūta Kričeli.

"Šis atjauninājums ir saskaņā ar mūsu politiku ar nozares standartiem attiecībā uz kontu saglabāšanu un dzēšanu, kā arī ierobežo laiku, cik ilgi Google saglabā jūsu neizmantoto personisko informāciju,” viņa piebilda. 

Šī soļa mērķis ir aizsargāt aktīvos Google lietotājus no tādiem drošības apdraudējumiem kā krāpšanas. Vecie konti, kas gadiem ilgi nav izmantoti, parasti ir pakļauti hakeru riskam, jo tajos var tikt izmantotas tās pašas paroles, kas ir tikušas kompromitētas citos drošības pārkāpumos.

Google paziņoja, ka pirms jebkādas darbības veikšanas ikviens konts, kam draud dzēšanas risks, saņems "vairākus paziņojumus", tostarp uz visām saistītajām e-pasta adresēm.

Tehnoloģiju gigants jau ir sācis sūtīt e-pasta vēstules skartajiem lietotājiem, norādot, ka tas tiek darīts, "lai aizsargātu jūsu privāto informāciju un novērstu jebkādu nesankcionētu piekļuvi jūsu kontam, pat ja jūs vairs neizmantojat mūsu pakalpojumus".

Tēmas