Auto un tehnoloģijas
2023. gada 17. augusts, 11:04

Auto ziņas: "Porsche Cayenne" ar grandiozu prezentāciju ierodas Rīgā

Jauns.lv

TV Autoziņu skatītājus jau iepriekš esam iepazīstinājuši ar pirmajiem iespaidiem par jauno "Porsche Cayenne S" ar V8 dzinēju agrākā V6 vietā. Tagad modernizētā "Cayenne" sasniegusi Latviju. Un par godu šim notikumam "Porsche Latvija" sarīkoja automašīnai grandiozu un modernām tehnoloģijām piesātinātu prezentāciju "LED Unit Virtual Production Studio" telpās Rīgā.

Pasākuma vēriens atstāja iespaidu uz "Porsche" Centrāl - un Austrumeiropas nodaļas pārstāvjiem, tostarp produktu un cenu speciālistu Kolīnu Goldu (Colin Gold): "Teicama norises vieta, filmu ražošanas studija. Augsts līmenis, ar lielo LED displeju." Jaunās "Cayenne", kas faktiski ir padziļināta līdzšinējā modeļa modernizācija, priekšrocību un inovāciju apraksts pat ļoti kompaktā formātā prasa daudzas minūtes un lappuses. "Cayenne" ir jauns gaismu "zīmējums" ar jaunajiem LED lukturiem, aiz kuriem slēpjas patiešām lieliska tehnoloģija. Kā papildus aprīkojums ir augstas izšķirtspējas LED matricas, kas ir ļoti izsmalcinātas. 32 000 pikseļu katrā pusē spēj viedot inteliģentus gaismas zīmējumus atkarībā no braukšanas situācijas, piemēram, ceļu būves posmos.

foto: Ekrānuzņēmums
"Cayenne" ir jauns gaismu "zīmējums" ar jaunajiem LED lukturiem, aiz kuriem slēpjas patiešām lieliska tehnoloģija.

Lādējamā hibrīda renesanse "Cayenne" veido trešdaļu līdz pat pusi Porsche pārdošanas apjoma Latvijā, tāpēc jaunākā izlaiduma pirmizrādei atvēlēti tik nopietni resursi. "Porsche Latvia" vadītājs Ivars Norvelis izceļ ne tikai "Cayenne S" atgriešanos pie V8, bet slavē arī lādējamā hibrīda progresu. Līdz šim "Porsche" modeļu PHEV versijas pie mums nebija sevišķi pieprasītas, taču jaunā "Cayenne Hybrid" ar elektrību vien spēj veikt līdz 90 km, turklāt viena paša elektromotora jauda ir 176 ZS, kamēr summārā sistēma jauda sasniedz 470 ZS. Arī nākamās "Cayenne" versijas, kas vēl tikai gaidāmas pārdošanā, būs dažāda veida hibrīdi. Sākotnējās komplektācijas, tostarp ar V6 twin - turbo dzinējiem, jau pieejamas pārdošanā sākot ar 95 000 eiro.