foto: AP/Scanpix
Miljardiera Ričarda Brensona raķešu firma iesniedz bankrota pieteikumu
Pārveidota "Virgin Atlantic Boeing 747" lidmašīna ar raķeti, Kornvolas kosmodromā, Kornvolas lidostā Ņūkvejā, Anglijā.
Bizness un ekonomika
2023. gada 4. aprīlis, 11:48

Miljardiera Ričarda Brensona raķešu firma iesniedz bankrota pieteikumu

Jauns.lv

Britu miljardiera sera Ričarda Brensona raķešu kompānija "Virgin Orbit" ASV iesniegusi bankrota pieteikumu, jo tai nav izdevies nodrošināt jaunas investīcijas.

Satelītu palaišanas uzņēmums apturēja darbību pirms nedēļām, bet cer atrast uzņēmumam pircēju. Uzņēmums, kas atrodas Kalifornijā, pagājušajā nedēļā paziņoja, ka samazinās 85% no sava 750 darbinieku skaita. 

Šī gada sākumā "Virgin Orbit" raķetei neizdevās pabeigt savu pirmo satelīta palaišanu no Apvienotās Karalistes.

"Virgin Orbit priekšnieks Dens Hārts sacīja, ka, lai gan uzņēmums ir pielicis lielas pūles, lai risinātu savas finanses un nodrošinātu lielāku finansējumu, "mums galu galā ir jādara tas, kas ir vislabākais biznesam," viņš teica. 

Viņš sacīja, ka "Virgin Orbit" tagad koncentrēsies uz pircēja atrašanu uzņēmumam, lai sniegtu skaidrību par uzņēmuma nākotni saviem klientiem, pārdevējiem un darbiniekiem. 

Uzņēmums "Virgin Orbit" tika dibināts 2017. gadā un ir atdalīts no brensona kosmosa tūrisma uzņēmuma "Virgin Galactic". Tas palaiž raķetes no modificētām "Boeing 747" lidmašīnām, lai nosūtītu satelītus kosmosā. 

Taču janvārī mēģinājums pirmo reizi nosūtīt orbītā satelītu no Apvienotās Karalistes neizdevās, jo raķetes degvielas filtrs bija izkustējies, izraisot viena dzinēja pārkaršanu.