foto: Publicitātes foto
Eiropas labāko darba devēju vidū arī “Lidl Latvija”
Bizness un ekonomika
2023. gada 28. februāris, 10:34

Eiropas labāko darba devēju vidū arī “Lidl Latvija”

Reklāmas projekts

Šogad arī “Lidl Latvija” pirmo reizi ieguva “Top Employer” labākā darba devēja sertifikātu, kļūstot par vienu no tikai diviem Latvijas uzņēmumiem, kas ieguvis šo prestižo starptautisko novērtējumu. Tas ir spēcīgs apliecinājums tam, ka “Lidl Latvija” ir apņēmies nodrošināt saviem darbiniekiem labāko iespējamo darba vidi un to arī reāli izpilda.

Nīderlandē bāzētais nodarbinātības un darba devēju izpētes institūts “Top Employers Institute” katru gadu sertificē pasaules labākos darba devējus. Tas veic padziļinātu izpēti, kā uzņēmumi rūpējas par saviem darbiniekiem – kā tie analizē darbinieku vēlmes un vajadzības un veido personāla politiku, kas atbilst šīm vēlmēm un vajadzībām.

Starptautiskie eksperti augstu novērtēja “Lidl Latvija” korporatīvās kultūras pamatprincipus, kā arī rūpes par savu darbinieku labsajūtu, attīstību un izaugsmi. Uzņēmumi, kas saņem “Top Employer” sertifikātu, savā biznesa ikdienā pirmajā vietā liek darbinieku lojalitātes un izaugsmes veicināšanu, kā arī piedāvā tiem izcilu darba vidi.

“Lidl Latvija” Personāla departamenta vadītāja Anželika Razgale.

Anželika Razgale, “Lidl Latvija” Personāla departamenta vadītāja stāsta, ka labākais veids, kā uzņēmumiem izprast, ko pašlaik dara un ko vajadzētu uzlabot, ir izkāpt no nacionālā un iekāpt starptautiskajā līmenī. “Lidl Latvija” gandrīz gadu pavadīja, lai izietu šo “Top Employers Institute” pārbaudes procesu un iegūtu 2023. gada “Top Employer” sertifikātu. “Tas ne tikai ierindoja mūs starp Eiropas un pasaules labākajiem darba devējiem, bet arī deva skaidru izpratni par jaunākajām tendencēm pasaulē. Smaga darba rezultātā iegūtā sertifikācija ir pamudinājums turpināt strādāt vēl aktīvāk, lai visi mūsu kolēģi justos novērtēti un motivēti, lai “Lidl Latvija” arī nākamgad augtu un nostabilizētos starp labākajiem darba devējiem Latvijā un Eiropā,” uzsver A. Razgale.

Kas tieši ir ļāvis “Lidl Latvija” iekļūt starp Eiropas labākajiem darba devējiem?

Jaunākie darbaspēka pētījumi un ikdienas intervijas ar potenciālajiem darbiniekiem iezīmē skaidru tendenci, ka šobrīd tieši augstāks atalgojums ir kļuvis par vienu no galvenajiem faktoriem jaunas darba vietas izvēlē. Tādēļ “Lidl Latvija” lepojas, ka jau no 1. marta sāks algu paaugstināšanu visiem darbiniekiem, ceļot algas par vidēji 7-11%. Tāpat kolēģi var būt droši par savām sociālajām garantijām, jo godīgi tiek veikta visu nodokļu nomaksa. Lai atbalstītu savus darbiniekus augstās inflācijas un pieaugošo enerģijas izmaksu laikā, nesen “Lidl Latvija” izmaksāja atbalstu visiem darbiniekiem vairāk nekā 750 tūkstošu eiro apmērā.

“Lidl” rūpējas arī par papildu labumiem – veselības apdrošināšana visiem darbiniekiem ir pieejama jau pēc trim nostrādātiem mēnešiem. Šeit tiek ievērots ļoti svarīgais vienlīdzības princips, jo laba un pilnīgi vienāda līmeņa apdrošināšanas polise ir visiem “Lidl” kolēģiem – gan veikala darbiniekam, gan valdes loceklim. Vienlīdzības princips tiek ievērots, arī piešķirot finansiālu ikmēneša transporta kompensāciju – to vienādā summā saņem visi “Lidl” veikalu komandās strādājošie kolēģi, neatkarīgi no dzīvesvietas un izmantojamā transporta veida – sabiedriskā vai privātā.

Bet tas, protams, nav viss – mēs pastāvīgi pilnveidojam un apmācam visu vadības komandu, lai mūsu darbinieki justos novērtēti, respektēti un atbalstīti savās ikdienas gaitās. Tieši cieņpilnu darba vidi visaugstāk novērtē mūsu darbinieki.

Reklāmas raksts sadarbībā ar "Lidl".