1dienas
21stundas
41minūtes
37sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Starptautiska tūrisma blogere iesaistās kripto eksperimentā Tallinā
foto: Lauren Bullen / Instagram
Ceļojumu blogere Lorēna Bulena.
Bizness un ekonomika

Starptautiska tūrisma blogere iesaistās kripto eksperimentā Tallinā

Jauns.lv

Par mākslīgā intelekta iespējām, blokķēdes tehnoloģijām un kriptovalūtām ar katru gadu dzirdam arvien vairāk. Tostarp jaunās tehnoloģijas un kriptovalūtas spēlē arvien nozīmīgāku lomu arī tūrisma nozarē, un to, viesojoties Tallinā, nesen nodemonstrēja arī pasaulslavenā ceļojumu blogere Lorēna Bulena (Lauren Bullen). Viņa jau ir nodēvētā par pasaulē pirmo kriptotūristi, kurai jau ir vairāk nekā 2,1 miljons sekotāju.

Lorēnas pirmais kriptoceļojums sadarbībā ar starptautisko kriptovalūtu biržu Binance iesākās pērnā gada 27. septembrī, Starptautiskajā tūrisma dienā. Lorēna kopā ar draugu Džeku Morisu apceļoja dažādas valstis, norēķiniem izmantojot tikai kriptovalūtu. 25. oktobrī viņa ieradās Tallinā, kur pavadīja divas dienas. „Visvairāk man patika Fotogrāfijas muzejs un Telliskivi Loomelinnak kvartāls – lielisks mākslinieku darba vietu, satriecošu restorānu un kafejnīcu apvienojums! Un visur varēja norēķināties ar kriptovalūtu maksājumu karti,“ uzsver Lorēna.

„Doties šajā ceļojumā mani uzaicināja Binance. Mans uzdevums bija parādīt citiem cilvēkiem un pasaulei kopumā, kā jaunās tehnoloģijas un kriptovalūtas var atvieglot ceļošanu. Ceļojot bieži rodas jautājumi par to, kur glabāt skaidru naudu, kā, kur un cik samainīt valūtu un kāds ir labākais maiņas kurss. Kriptovalūtas maksājumu metodes un kartes palīdz atrisināt šīs bažas. Kriptomaksājumi ir droši un pārskatāmi, un tie piedāvā papildu drošību ceļojot, jo kriptovalūtu nevar nozagt tikpat viegli kā skaidru naudu. To darot, ceļotājam, protams, vajadzētu pievērst uzmanību kiberdrošībai. Ar kriptokarti var norēķināties tāpat kā ar parasto bankas karti, turklāt ar katru gadu palielinās arī to tūrisma operatoru, aviokompāniju un viesnīcu skaits, kas pieņem kriptovalūtu tiešos maksājumus,“ stāsta Lorēna.

Pati Loreāna izmanto pasaulē lielākās kriptovalūtas platformas Binance Card un Binance Pay maksājumu risinājumus. Viņa uzsver, ka kripto tehnoloģijas ceļotājiem piedāvā daudzas priekšrocības – zemākas maksājumu un konvertēšanas maksas, ātrākus maksājumus un lielāku finansiālo drošību. Kripto pasaulei turpinot attīstīties tikpat strauji kā līdz šim, var pienākt brīdis, kad arvien vairāk ceļotāju parasto valūtu vietā kā galveno maksājumu veidu ceļojumu laikā izvēlēsies kriptovalūtu.

Sava kriptotūrisma ceļojuma ietvaros Lorēna piedalījās arī pirmajā kriptodārgumu medību spēlē, kuras galvenā balva bija BNB kriptovalūtas kupons 25 000 ASV dolāru vērtībā. Lorēna atzīst, ka vadīt šo spēli bija ļoti intriģējoši: „Īpaši patīkami bija vadīt dārgumu meklēšanu un arī satikt pāri, kurš atrada balvu. Viņi bija ļoti jauki un apsolīja, ka naudu izmantos ceļojumam, ko citādi nebūtu varējuši atļauties,“ sacīja Lorēna.