foto: REUTERS/SCANPIX
Masks: "Twitter" apturēs parodijkontus bez brīdinājuma
Īlons Masks.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 7. novembris, 11:10

Masks: "Twitter" apturēs parodijkontus bez brīdinājuma

Jauns.lv/LETA

Mikroemuāru vietne "Twitter" apturēs parodijkontus, ja tiem šajā platformā nebūs skaidras norādes, ka konta veidotājs uzdodas par kādu citu personu, paziņojis vietnes jaunais īpašnieks Īlons Masks.

"Turpmāk jebkurš "Twitter" profila nosaukums, kas uzdodas par citu personu, skaidri nenorādot "parodija", tiks pastāvīgi apturēts," Masks ierakstīja tviterī.

"Iepriekš mēs nosūtījām brīdinājumu pirms apturēšanas, bet tagad, kad mēs sākam plašu kontu apliecināšanu, brīdinājumu vairs nebūs," paziņoja miljardieris.

Tāpat Masks informēja, ka arī "Twitter" lietotājvārda maiņa nozīmēs, ka konts uz laiku zaudē atzīmi, ka konta īpašnieka identitāte ir apliecināta.

"Twitter" profila nosaukuma, kas redzams līdzās lietotāja attēlam, nomaiņa līdz šim bijusi salīdzinoši vienkārša, un daļa lietotāju to mainīja bieži, pielāgojoties savam noskaņojumam vai norisēm sabiedrībā. Lietotājvārds, kas redzams aiz @ simbola, tiek mainīts reti.

Paziņojumu Masks izplatīja pēc tam, kad platforma apturēja vairākus kontus, kuri nesen bija nomainījuši lietotājvārdu pret "Īlons Masks". To vidū ir ASV komiķe Ketija Grifina, kas pirms vairākiem gadiem izpelnījās nosodījumu par pozēšanu ar nocirstas toreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa galvas butaforiju, un aktieris Ričs Somers.

Pēc Grifinas konta apturēšanas Masks tviterī rakstīja, ka viņai liegta dalība platformā, jo viņa "izlikās par komiķi".

"Tomēr, ja viņa patiešām vēlas atgūt savu kontu, viņa to var... par astoņiem ASV dolāriem," Masks piebilda, pieminot summu, kāda tagad mēnesī jāmaksā verificēto kontu īpašniekiem.

Lai gan sestdien "Twitter" "Apple" lietotņu veikalā piedāvāja jaunāko atjauninājumu, kurā ikviens varētu iegūt zilo apliecinātā konta zīmi, pagaidām pakalpojums vēl nav pieejams.

Daļa "Twitter" lietotāju, kā arī reklāmdevēju jau sākuši meklēt alternatīvas, bažījoties, ka Maska pārvaldībā komunikācija vietnē kļūs nekontrolēta.

Masks uzstāj, ka vēlas, lai "Twitter" kļūs par "precīzāko informācijas avotu pasaulē".

Jau vēstīts, ka Masks ir kļuvis par "Twitter" vienīgo direktoru padomes locekli pēc tam, kad viņš oktobra beigās pabeidza "Twitter" iegādi par 44 miljardiem ASV dolāru un atlaida direktoru padomi. Pēc kontroles iegūšanas vietnē Masks ir atlaidis pusi darbinieku un ieviesis mēneša abonēšanas maksu apliecināto kontu īpašniekiem.